Instagram

Facebook

Cleantech Forum Stockholm lockar hundratals investerare


2019-03-14

Bild: Energimyndigheten

Sverige har länge varit känt som ett föregångsland när det kommer till miljöteknik och hållbara innovationer. Nu vill allt fler svenska investerare hänga på den gröna vågen. Det får de snart tillfälle att göra när konferensen Cleantech Forum anordnas på Münchenbryggeriet i Stockholm den 21–23 maj.

Företag med en intressant energiinnovation kan ansöka om att få delta och presentera sin innovation för investerare. Sista ansökningsdag är 27 mars 2019 klockan 16.00.

Energimyndigheten söker svenska innovationsbolag som är intresserade av att träffa relevanta investerare och industriella partners i syfte att inleda en dialog om samarbete samt för att presentera sina energiinnovationer på Cleantech Forum i Stockholm.

Evenemanget markerar den andra gången någonsin som det internationellt erkända Cleantech Forum kommer till Stockholm och Sverige. Sedan den första svenska upplagan 2014 har Energimyndigheten jobbat hårt på att locka tillbaka Cleantech Group.

– Vårt uppdrag är att visa upp det bästa av Sverige. Vi kommer att sätta ihop särskilda seminarier där svenska investerare får prata med utländska kollegor bakom lyckta dörrar. Vi räknar med att få hit ungefär 400 internationella investerare, minst 40 svenska startups och en hel del utländska startups, säger Andreas Stubelius, portföljutvecklare på Energimyndigheten.


Våg av gröna investerare
Den första konferensen i Stockholm var uppskattad av besökare. Den här gången hoppas Energimyndigheten att se en ökad närvaro från svenska investerare.

– De stora svenska bolagen fokuserar mer och mer på hållbarhet. Ikea har startat fonden Ikea Greentech, H&M har en venturefond och likaså har ABB skaffat sig en svensk närvaro inom det här området. Det är nu den första vågen av gröna investerare kommer. Nästa steg är att även de institutionella investerarna inser att Sveriges potential här, säger Andreas Stubelius.


Uppfriskande samarbeten
En av de svenska investerare som under de senaste åren har intresserat sig för cleantech-området är Magnus Ryde, grundare av Spirit Venture.

– Vi har ett stort intresse av cleantech, särskilt när det gäller nya teknologier såsom batterier, solenergi och vattenrening.

Han ser med tillförsikt på Energimyndighetens möjligheter att locka fler svenska investerare till området genom initiativ som exempelvis Cleantech Forum.

– De har visat att en statlig myndighet kan hänga med i utvecklingen och ta en ledande roll inom förnybar och hållbar energi. Deras initiativ och samarbetsstrategier är både unika och uppfriskande, säger Magnus Ryde.


Bäst utbyten mellan investerare
Markus Hökfelt är chef för Almi Invests GreenTech-fond. Almi kommer att delta som sponsor av Investararkvällen den 21 maj under konferensen i Stockholm. Dessutom kommer de själva att scouta bolag och nätverka med andra investerare.

– Det här är ett världsledande evenemang inom cleantech-sektorn som har djupgående insikter om trender och bäst utbyten mellan investerare. Cleantech Group har väldigt god koll på den här sektorn så det blir alltid skarpa diskussioner som presenteras på deras event, säger Markus Hökfelt.Källa: Energimyndigheten


Skriv utSchneider Electric fördjupar samarbetet med KTH Live-In Lab genom centrumbildning.
Schneider Electric fördjupar samarbetet med KTH Live-In Lab genom centrumbildning.

Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In Lab

Schneider Electric vill bidra till en mer innovativ byggsektor och fördjupar nu samarbetet med KTH Live-In Lab. Centrumbildningen ska löpa över tre år och har som syfte att ö...

Läs mer
Enerbrokers

Norrenergi expanderar med förnybar kyla till Bromma


Norrenergi bygger ut sin fjärrkyla till Bromma Blocks, ett område med närhet till...

Läs mer
Idcon


Framtidens elsystem är flexibelt

Den 6 maj öppnade Svenska kraftnät upp marknaden för frekvenshållningsreserver...

Läs mer

E.ON förvärvar Nordens ledande leverantör av verksamhetskritisk infrastruktur

E.ON har undertecknat ett avtal med EQT om att förvärva 100 procent av aktierna i fö...

Läs mer


Skånsk handelsplats för el ska parera kapacitetsbrist i elnätet

E.ON gör gemensam sak med elbolagen Ystads Energi och Kraftringen för att hantera en...

Läs mer

Ellevio förlänger avtal med Rejlers

Ellevio ger Rejlers Embriq fortsatt förtroende att leverera systemet Quant TP SELMA, ett...

Läs mer

Semcon i nytt projekt för att framtidssäkra tågens elkraft

 Jörgen Ohlsson, Team Manager på Semcon.

Genom ett nytt avtal ska Semcon framtidssäkra de energianläggningar som förser...

Läs mer

Statistikanalys ska minska energianvändning i fastigheter

Total energianvänding kWh/kvm.

Nu presenterar HSB Stockholm ett nytt verktyg för energiuppföljning i fastigheter....

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Cleps

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

Contub360

Flintab

energi engagemang

TS Wind

Smhi

Mared

Clean Combustion

Blade solutions

Vindteknikk

IFE

Härnösands kommun
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se