Instagram

Facebook

Cleantech Forum Stockholm lockar hundratals investerare


2019-03-14

Bild: Energimyndigheten

Sverige har länge varit känt som ett föregångsland när det kommer till miljöteknik och hållbara innovationer. Nu vill allt fler svenska investerare hänga på den gröna vågen. Det får de snart tillfälle att göra när konferensen Cleantech Forum anordnas på Münchenbryggeriet i Stockholm den 21–23 maj.

Företag med en intressant energiinnovation kan ansöka om att få delta och presentera sin innovation för investerare. Sista ansökningsdag är 27 mars 2019 klockan 16.00.

Energimyndigheten söker svenska innovationsbolag som är intresserade av att träffa relevanta investerare och industriella partners i syfte att inleda en dialog om samarbete samt för att presentera sina energiinnovationer på Cleantech Forum i Stockholm.

Evenemanget markerar den andra gången någonsin som det internationellt erkända Cleantech Forum kommer till Stockholm och Sverige. Sedan den första svenska upplagan 2014 har Energimyndigheten jobbat hårt på att locka tillbaka Cleantech Group.

– Vårt uppdrag är att visa upp det bästa av Sverige. Vi kommer att sätta ihop särskilda seminarier där svenska investerare får prata med utländska kollegor bakom lyckta dörrar. Vi räknar med att få hit ungefär 400 internationella investerare, minst 40 svenska startups och en hel del utländska startups, säger Andreas Stubelius, portföljutvecklare på Energimyndigheten.


Våg av gröna investerare
Den första konferensen i Stockholm var uppskattad av besökare. Den här gången hoppas Energimyndigheten att se en ökad närvaro från svenska investerare.

– De stora svenska bolagen fokuserar mer och mer på hållbarhet. Ikea har startat fonden Ikea Greentech, H&M har en venturefond och likaså har ABB skaffat sig en svensk närvaro inom det här området. Det är nu den första vågen av gröna investerare kommer. Nästa steg är att även de institutionella investerarna inser att Sveriges potential här, säger Andreas Stubelius.


Uppfriskande samarbeten
En av de svenska investerare som under de senaste åren har intresserat sig för cleantech-området är Magnus Ryde, grundare av Spirit Venture.

– Vi har ett stort intresse av cleantech, särskilt när det gäller nya teknologier såsom batterier, solenergi och vattenrening.

Han ser med tillförsikt på Energimyndighetens möjligheter att locka fler svenska investerare till området genom initiativ som exempelvis Cleantech Forum.

– De har visat att en statlig myndighet kan hänga med i utvecklingen och ta en ledande roll inom förnybar och hållbar energi. Deras initiativ och samarbetsstrategier är både unika och uppfriskande, säger Magnus Ryde.


Bäst utbyten mellan investerare
Markus Hökfelt är chef för Almi Invests GreenTech-fond. Almi kommer att delta som sponsor av Investararkvällen den 21 maj under konferensen i Stockholm. Dessutom kommer de själva att scouta bolag och nätverka med andra investerare.

– Det här är ett världsledande evenemang inom cleantech-sektorn som har djupgående insikter om trender och bäst utbyten mellan investerare. Cleantech Group har väldigt god koll på den här sektorn så det blir alltid skarpa diskussioner som presenteras på deras event, säger Markus Hökfelt.Källa: Energimyndigheten


Skriv utSyddansk Universitet ny byggnad för hälsovetenskap Odense - SDU SUND.
Syddansk Universitet ny byggnad för hälsovetenskap Odense - SDU SUND.

Bravida Danmark tar hem stort helhetsuppdrag i Odense

Bravida Danmark får i uppdrag av danska Vejdirektoratet att utföra en helhetsleverans av samtliga tekniska installationer i en ny fakultetsbyggnad för hälsovetenskap som...

Läs mer
Enerbrokers

Hur mycket lokalt producerad el får plats i distributionsnätet?


Hur mycket kan förbrukas lokalt i nätet, var behöver nätet förstärkas...

Läs mer
Idcon
Exeris unika övervakning av elnäten.

Genombrott för Exeris övervakningsteknik - Skellefteå Kraft ökar sitt engagemang

Exeri har under ett par år arbetat tillsammans med Skellefteå Kraft för att...

Läs mer
På bilden syns Falu Energi och kraftvärmeverk till vänster, existerande datacenter närmast i bilden, samt den påbörjade tillbyggnationen bakom den existerande byggnaden.

Världens första klimatpositiva datacenter i Falun utvidgas ytterligare

Världens grönaste datacenter invigdes i slutet av förra året i Falun. Centrets...

Läs mer
Instalco får stororder i Norge genom dotterbolaget AS Elektrisk.

AS Elektrisk får installationsuppdrag åt HENT

Norska Instalcobolaget AS Elektrisk har fått i uppdrag att utföra elarbeten vid bygget...

Läs mer

Elbussar börjar köra på fyra linjer i Ale

Under augusti börjar fem elbussar att köra i Ale.

Västtrafiks storsatsning på elbussar kommer nu till Ale. Fem elbussar börjar under...

Läs mer


Schneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhus

När Norrlands universitetssjukhus skulle uppgradera sin digitala infrastruktur valde man...

Läs mer


Folkomröstning om försäljning av Öresundskraft

Den 12 juni lämnades namnunderskrifter in med en begäran om en folkomröstning gä...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Cleps

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

Contub360

Flintab

energi engagemang

TS Wind

Smhi

Mared

Clean Combustion

Blade solutions

Vindteknikk

IFE

Härnösands kommun

BVM
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se