Instagram

Facebook

Cleantech Forum Stockholm lockar hundratals investerare


2019-03-14

Bild: Energimyndigheten

Sverige har länge varit känt som ett föregångsland när det kommer till miljöteknik och hållbara innovationer. Nu vill allt fler svenska investerare hänga på den gröna vågen. Det får de snart tillfälle att göra när konferensen Cleantech Forum anordnas på Münchenbryggeriet i Stockholm den 21–23 maj.

Företag med en intressant energiinnovation kan ansöka om att få delta och presentera sin innovation för investerare. Sista ansökningsdag är 27 mars 2019 klockan 16.00.

Energimyndigheten söker svenska innovationsbolag som är intresserade av att träffa relevanta investerare och industriella partners i syfte att inleda en dialog om samarbete samt för att presentera sina energiinnovationer på Cleantech Forum i Stockholm.

Evenemanget markerar den andra gången någonsin som det internationellt erkända Cleantech Forum kommer till Stockholm och Sverige. Sedan den första svenska upplagan 2014 har Energimyndigheten jobbat hårt på att locka tillbaka Cleantech Group.

– Vårt uppdrag är att visa upp det bästa av Sverige. Vi kommer att sätta ihop särskilda seminarier där svenska investerare får prata med utländska kollegor bakom lyckta dörrar. Vi räknar med att få hit ungefär 400 internationella investerare, minst 40 svenska startups och en hel del utländska startups, säger Andreas Stubelius, portföljutvecklare på Energimyndigheten.


Våg av gröna investerare
Den första konferensen i Stockholm var uppskattad av besökare. Den här gången hoppas Energimyndigheten att se en ökad närvaro från svenska investerare.

– De stora svenska bolagen fokuserar mer och mer på hållbarhet. Ikea har startat fonden Ikea Greentech, H&M har en venturefond och likaså har ABB skaffat sig en svensk närvaro inom det här området. Det är nu den första vågen av gröna investerare kommer. Nästa steg är att även de institutionella investerarna inser att Sveriges potential här, säger Andreas Stubelius.


Uppfriskande samarbeten
En av de svenska investerare som under de senaste åren har intresserat sig för cleantech-området är Magnus Ryde, grundare av Spirit Venture.

– Vi har ett stort intresse av cleantech, särskilt när det gäller nya teknologier såsom batterier, solenergi och vattenrening.

Han ser med tillförsikt på Energimyndighetens möjligheter att locka fler svenska investerare till området genom initiativ som exempelvis Cleantech Forum.

– De har visat att en statlig myndighet kan hänga med i utvecklingen och ta en ledande roll inom förnybar och hållbar energi. Deras initiativ och samarbetsstrategier är både unika och uppfriskande, säger Magnus Ryde.


Bäst utbyten mellan investerare
Markus Hökfelt är chef för Almi Invests GreenTech-fond. Almi kommer att delta som sponsor av Investararkvällen den 21 maj under konferensen i Stockholm. Dessutom kommer de själva att scouta bolag och nätverka med andra investerare.

– Det här är ett världsledande evenemang inom cleantech-sektorn som har djupgående insikter om trender och bäst utbyten mellan investerare. Cleantech Group har väldigt god koll på den här sektorn så det blir alltid skarpa diskussioner som presenteras på deras event, säger Markus Hökfelt.Källa: Energimyndigheten


Skriv utFörväntning på framtida genombrott förvandlar Ripasso Energy till Swedish Stirling

Styrelsen för miljöteknikföretaget Ripasso Energy AB har beslutat att föreslå bolagsstämman den 26 april att bolaget byter namn till Swedish Stirling AB. Bakgrunden...

Läs mer
Enerbrokers

Färdplan för fossilfri uppvärmning

Dala Energi ställer sig bakom visionen, åtagandena, uppmaningarna och färdplanens...

Läs mer
Idcon

Säker laddning för elfordon till både företag och privatpersoner


Jönköping Energi utökar satsningen på laddning för elbilar och elhybrider...

Läs mer

Ny storsatsning lägger grunden för framtidens elnät

Färre och kortare strömavbrott, lättare för kunden att styra sin elanvä...

Läs mer
Magnus Sjunnesson på Öresundskraft visar Smart Cable Guard, ett system för att upptäcka fel i elkablar.

Ny teknik tar tempen på elnätet

Med ny smart teknik, som för första gången används i Sverige, kan Ö...

Läs mer

Vindkraft och värmepumpar bästa ersättning av kolkraft enligt Wärtsiläs energisystemmodell

Datacentraler som värmekällor kan placeras i nedlagda kolkraftverk som det på Sundholmen i Helsingfors.

Wärtsilä har utvecklat en detaljerad energisystemmodell och analys av fjärrvä...

Läs mer


Cleantech Forum Stockholm lockar hundratals investerare

Sverige har länge varit känt som ett föregångsland när det kommer till...

Läs mer

Arctic Paper tecknar avtal om hållbar energiförsörjning i Munkedal

Arctic Paper har slutit ett 15-årigt avtal med Adven AB om hållbar energiförsö...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Cleps

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

Contub360

Flintab

energi engagemang

Smhi

Mared

GB tank

Clean Combustion

Blade solutions

Vindteknikk

BVM

IFE

Härnösands kommun
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se