Instagram

Facebook

Elförsörjningslösningar från ABB stödjer Asiens största vattenreningsverk


2021-01-11

Shanghai.
Bild: Denys Nevozhai
Shanghai.

ABB slutför en framgångsrik leverans av digitala mellan- och lågspänningslösningar till expansionen av vattenreningsverket Shanghai Bailonggang i Kina för att säkerställa en fortlöpande och tillförlitlig strömförsörjning.

Till expansionen av anläggningen, som också innefattar nya och mer avancerade processer för avloppsrening, valdes ABB:s elförsörjningslösningar som med stor tillförlitlighet och hög precision ska stärka effektiviteten och tillförlitligheten. Som en del i projektet tog ABB också fram en anpassad elförsörjningsplan för att säkerställa en fortlöpande drift och för att förebygga driftstopp i samband med uppgraderingen av anläggningen.

Vattenreningsverket Shanghai Bailonggang är det största avloppsreningsverket i Asien och ett av de största i världen. Anläggningen har en kapacitet på 2,8 miljoner kubikmeter per dag och hanterar cirka en tredjedel av det kommunala avloppsvattnet som produceras i storstadsområdet Shanghai med över 7 miljoner invånare.

Uppgraderingar av anläggningen kommer att förbättra kvaliteten på avloppsvattnet i Changjiang-floden och är en del i myndigheternas strategier för att minimera det kemiska syrebehovet i Shanghai, en central faktor när det gäller att förbättra luftkvaliteten och uppfylla lokala hållbarhetsmål. 

ABB:s mellan- och lågspänningslösningar säkerställer en fortlöpande, precis och leveranssäker strömförsörjning för processer som avancerat avlägsnande av fosfor tillsammans med klorering och desinficering med UV-ljus av avloppsvatten, vilket ska säkerställa en god vattenkvalitet och minska föroreningarna.

– Det är en stor ära att samarbeta med vattenreningsverket Shanghai Bailonggang i Kina för att stötta Shanghais hållbara utveckling. ABB är unikt positionerat att stötta avloppsverkens krävande energikrav med säkra, tillförlitliga eldistributionssystem och en effektiv energiförsörjning. Våra digitala ellösningar möjliggör för industrier runt om i Kina att få en hållbar utveckling och främjar uppbyggnaden av smarta städer, säger James Zhao strategisk verksamhetschef för ABB Kinas affärsområde Electrification.

ABB:s eldistributionslösningar för mellan- och lågspänning tillhandahåller datadriven energihantering och funktioner för förebyggande underhåll. Avloppsanläggningen kommer att dra nytta av flera ABB-produkter, inklusive ställverk, luftbrytare och kontaktorer. Med fjärrövervakning av strömförbrukning och en tidig identifiering av eventuella säkerhetsrisker kan anläggningschefer, tack vare ABB:s smarta mellanspänningsdistributionslösning, fatta väl underbyggda beslut för att maximera produktiviteten och minimera störningarna på anläggningen.Källa: ABB


Skriv utTrelleborgs Energi arbetar för att bidra till att göra Trelleborg till Sveriges mest klimatsmarta stad. På bilden syns affärsingenjör Fredrik Schlyter och VD Magnus Sahlin från Trelleborgs Energi på besök vid solcellsparken i Smygehamn.
Trelleborgs Energi arbetar för att bidra till att göra Trelleborg till Sveriges mest klimatsmarta stad. På bilden syns affärsingenjör Fredrik Schlyter och VD Magnus Sahlin från Trelleborgs Energi på besök vid solcellsparken i Smygehamn.

Trelleborgs Energi – nytt bolag med nytt fokus och ny webbplats

Från den första januari i år finns formellt det nya bolaget Trelleborgs Energi AB, som en del i det kommunala ägandet. Trelleborgs Energi samlar kommunens elnäts-, fjä...

Läs mer
Enerbrokers


Nytt lagförslag kan ge höjda nätavgifter

Regeringen har tagit fram ett lagförslag om att ge elnätsbolagen rätt att höja...

Läs mer
Idcon
Elbilsägare eller klimatkämpe, på Krafthems sida finns mer information om framtidens smarta elavtal och instruktioner för att registrera sig som kund.

Krafthem har kick-startat smarta elavtal

Nu är det drygt en månad sedan Krafthem lanserade sina ”smarta elavtal”...

Läs mer
Elpriset skjuter i höjden – men bara tillfälligt.

Sjunkande temperaturer – och stigande elpriser

De senaste veckorna har elpriset stigit. Många oroar sig för ett skenande elpris men...

Läs mer
På bilden fr v: Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El, Mårten Klint, vd för Åby Eltjänst, Daniel Klerdal, strategichef Assemblin El.

Assemblin ökar närvaron kring Norrköping genom förvärv av Åby Eltjänst AB

Assemblin El stärker sin position i Östergötland genom förvärv av...

Läs mer
Laddstationen vid rastplatsen i Fellingsbro har snabbt blivit populär.

Elbilar laddades två varv runt jorden - 55-procentig ökning: ”Fellingsbro seglar upp på topplistan”

Sommaren 2018 driftsattes de första publika laddstationerna för elbilar i Lindesbergs...

Läs mer

Vattenfall Eldistribution fortsätter med höjd beredskap

Snöovädret i Västernorrland och Västerbotten fortsätter och under natten...

Läs mer
På bild från vänster: Fredrik Allthin, vd Assemblin El, Pierre Lindberg, regionchef Assemblin El, Christer Sparf och Joakim Östling, delägare i J&C El, Daniel Klerdal, strategichef Assemblin El.

Assemblin El stärker positionen i Uppsala-regionen genom förvärv av J&C El

Assemblin El har förvärvat det välrenommerade elteknikbolaget J.Östling & C...

Läs mer
Mest lästa

Implementa

Palgo

Osby Parca / Enertech AB

WPS

Rörkraft

Ramab

Jämtvind

BK Services

Ketherm

TTM Energi

Deutsche-windtechnik

Rekakabel

Blade solutions

Vindteknikk

Härnösands kommun

BVM

Vägtransportledarna Norr

Baywa

ppam

connected wind

Nordheat

Energi service

Ramström
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se