LOCUS ENERGY FÖRVÄRVAR YTTERLIGARE HÅLLBAR ENERGIPRODUKTION I DALARNA


2024-03-04

Bild:LOCUS ENERGY

Locus Energy fortsätter att växa genom ett nytt förvärv av lokal vindkraftsproduktion. Anläggningen är belägen nordöst om Falun i elområde SE3.

Locus Energy har den 1 mars 2024 via dotterbolaget Locus RePower tillträtt ännu ett vindkraftverk – Trollberget. Verket som uppfördes 2014 är beläget i Faluns kommun och har en effekt om 2 MW med en medelproduktion om 6,3 GWh per år. Arrendeavtalet löper fram till 2112. Säljare är Trollberget Vindkraft AB och affären mäklades via EnerBrokers AB. Trollberget Vindkraft AB företräddes i affären av Zedendahl Advokatbyrå i Borlänge.

Vindkraftverket kommer att förvaltas av DalaVind AB.

Förvärvet är ett exempel på Locus Energys investeringsstrategi att investera i befintlig energiproduktion som över tiden kan uppgraderas med ny teknik och komplettera med hybridlösningar såsom lagring och solceller.

”Det är glädjande att vi med förvärvet av Trollberget tar ytterligare ett steg i att utveckla vår närvaro i Dalarna, som är allt viktigare region för energiproduktionen i SE3.”

Niklas Sörensen, VD Locus Energy

Locus Energy investerar tillsammans med fonden SEB Nordic Energy i anläggningar för hållbar energiproduktion i Norden som kan uppgraderas med ny teknik för att accelerera utvecklingen av det lokala energisystemet. I dagsläget är Locus Energy närvarande genom direktinvesteringar i 21 svenska kommuner.


Källa: Locus Energy