Stort intresse för guidade turer till vindpark i Härjedalen


2015-09-21


Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20180914143844-b55b8a2/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Under sommaren har Glöte Byalag erbjudit guidade turer till Glötesvålens vindpark i Härjedalen och intresset har varit stort. Ca 200 personer har besökt parken under juni-augusti. 

”Glötesvålen 1010 meter över havet” kallar Glöte Byalag den turistverksamhet som nu byggs upp kring Glötesvålens vindpark. Det är ett koncept med tre delar: utställning om parken, café och guidade turer. Under juni-augusti har de haft ca 200 betalande gäster och två anställda, en guide och en caféansvarig.

- Vi har fått ett fantastiskt stort gensvar. Alla blir imponerade av utsikten och att bygget av parken har gjorts med en så stor omsorg om miljön. Nu kan vi vidareutveckla erbjudandet och förhoppningsvis anställa fler. Drömmen är att vindparken ska bli ett populärt turistmål på sommaren i Härjedalen och ett komplement till skidåkningen på vintern, säger Ulla Stenberg, medlem i Glöte Byalag.

Glötesvålens vindpark har flera goda förutsättningar för vindkraftsturism t ex:

- Man ska komma ihåg att detta är en glesbebodd landsbygd där varje arbetstillfälle är guld värt och då gäller det att ta vara på de möjligheter som finns. Byalaget i Glöte gör ett viktigt jobb och jag tror att det finns stora utvecklingsmöjligheter t ex samverkan med turistbyråer i Härjedalen, säger Thony Gustafson, näringslivschef i Härjedalens kommun.

Fakta om Glötesvålens vindpark

Källa: OX2