Ferroamp vinner ännu ett pris, Green Innovation Contest 2015, med EnergyHub. Energinavet som integrerar energieffektivisering, egenproducerad solel med energilager i alla fastigheter


2015-12-08

EnergyHub är en av tre vinnande miljöinnovationer med högst affärs- och miljöpotential i årets tävling av Green Innovation Contest. Tävlingen som leds av Innovatum syftar till att fler innovatörer ska lyckas med att utveckla sin produkt eller tjänst för att nå marknaden och därigenom stärka en hållbar tillväxt och bidra till svensk konkurrenskraft.

- EnergyHub minskar energikostnaderna, förenklar sättet vi bygger in och använder förnyelsebar energi i våra fastigheter. Driften är bekymmersfri. Det är lätt att äga idag, lätt att ändra i framtiden, allt efter behov och ekonomi. Systemet är helt skalbart och modulärt, säger Mats Karlström, Sälj- och Marknadsdirektör Ferroamp.

EnergyHub ger smart integration och optimerar elförbrukningen av egenproducerad förnyelsebar energi, energilagret maximerar användarnyttan och elbilsladdningen sker snabbt och säkert.

Det modulära byggsättet gör att tillämpningar kan kopplas till systemet allteftersom behov uppstår.

Drygt 50 innovationer från hela Sverige har deltagit i årets upplaga av innovationstävlingen Green Innovation Contest 2015.

Källa: Ferroamp Elektronik AB