SolTechs ASRE tecknar ytterligare order i Zhejiang provinsen


2017-09-21

SolTech Energys dotterbolag ASRE i Kina har tecknat en order med   Zhejiang Xinle Textile & Chemical Fiber Co. Ltd. i staden Shaoxing, gällande installationen av en solenergianläggning på 938 KW som beräknas ge årliga intäkter på cirka 1,18 MSEK. Under avtalets 20 åriga löptid beräknas de ackumulerade intäkterna uppgå till cirka 23,6 MSEK.    

Anläggningen beräknas täcka en takyta på nästan en hektar (10 000 m2) och årligen producera cirka 938 000 kWh. Kunden förbinder sig att köpa all elektricitet som anläggningen producerar. Investeringen i anläggningen, som fortsatt kommer att ägas av ASRE, uppgår till cirka 7,4 MSEK och denna är planerad att vara färdigbyggd under början av andra kvartalet 2018. ASREs orderbok för 2017 uppgår därmed till 26,64 MW.

Shaoxing är en snabbt växande fyramiljonersstad, känd för sina textilfabriker och för att vara födelseort till en rad kinesiska kulturpersonligheter. ASRE har med denna anläggning tecknat order på sex anläggningar här. Shaoxing är granne med sexmiljonersstaden Ningbo, där ASRE sedan tidigare tecknat order på nio anläggningar och i ASREs hemstad Hangzhou med 8,7 miljoner invånare, har man också tecknat order på flertalet anläggningar. Samtliga dessa är tillhöriga provinsen Zhejiang, Kinas tredje största ekonomi och exportör där ASRE nu tecknat order på totalt tjugofem anläggningar. Provinsen tillverkar främst elektronik och annan utrustning.


Källa: SolTech