SolTech Energy tecknar distributionsavtal med Rexel – en av världens största elgrossister


2017-11-02

SolTech Energy har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Rexel Sverige AB för distribution av SolTech ShingEl i Sverige, med planen att expandera succesivt till Rexels andra solenergimarknader. Rexel är noterat på Parisbörsen och har 27 000 anställda i 32 länder varav 18 länder i dagsläget jobbar aktivt med solenergi.

Samarbetet är exklusivt vad gäller elgrossister och målet är att successivt expandera till Rexels andra 18 länder. Rexel kommer löpande ta in SolTechs produkter i eget lager och distribuera direkt därifrån till kunder samt till sina 63 Storel- och Selga-butiker. Initialt fokuserar parterna på SolTech ShingEl som är en helt byggnadsintegrerad solcell som fungerar som en takpanna och passar att läggas sömlöst tillsammans med Benders takpanna Carisma.  

En kommentar från Mikael Bill, produktdirektör Rexel Sverige AB:

– Solenergi marknaden tar fart och många av våra solenergikunder har växt kraftigt i år. Vi har stor efterfrågan på byggnadsintegrerad och därmed estetisk solenergi. SolTech Energys produktportfölj innehåller många spännande och innovativa produkter och ligger helt rätt i tid, samt håller enligt vår bedömning en hög kvalitetsnivå. Vi är därför mycket glada över detta avtal och ser stora affärsmöjligheter tillsammans i Sverige, och även internationellt i ett andra steg.

En kommentar från Frederic Telander, VD SolTech Energy:

– Vi är mycket nöjda med detta avtal som både löser våra distributionsbehov och med stor sannolikhet bäddar för höga volymer i försäljning. SolTechs strategi är att vara en materialleverantör och med detta avtal når vi Sveriges alla installerande solenergiföretag, elektriker samt bygg- och fastighetsbolag som vill köpa direkt av en grossist. Att vi i ett andra skede enkelt kan expandera vårt avtal till 18 länder är en enorm möjlighet för SolTech Energy. Produktionskapaciteten har vi. Detta avtal tryggar nu vår leveransförmåga och tillväxt inom segmentet och är samtidigt ett lyft för lanseringen av SolTech ShingEl.




Källa: SolTech Energy