Kärnkraftsövning 2017- Länsstyrelsens krisorganisation övar


2017-11-27

Den 28 och 29 november 2017 genomförs kärnkraftsövning 2017. Det är Länsstyrelsen Kalmar som är värd för övningen och Länsstyrelsen Kronoberg är en av de ca 25 aktörer som deltar. Syftet med övningen är bland annat att pröva och utveckla samverkan på regional och nationell nivå.

Övningens scenario bygger på en incident på Oskarshamns kärnkraftverk och de övade myndigheterna kommer få hantera det och dess konsekvenser. Övningen är en simuleringsövning vilket betyder att de övade agerar på övningsscenariot under tiden det spelas upp. Det gör att vi inte i förväg går ut med detaljerna kring vad som kommer hända under scenariot.

Media är välkommen att hälsa på Länsstyrelsens krisorganisation under övningen. Då övningen inte ska störas i för stor omfattning så kan vi inte ta emot besök utanför satt tid. Media mottages i Länsstyrelsens reception den 29/11 från 14:00. Vid 14:15 ges en kort redovisning av övningen och genomgång av de förhållningsregler som gäller vid besök i staben. Enbart deltagare som varit med vid denna genomgång kommer få möjlighet att besöka staben. Vid besöket i Länsstyrelsens krisledningsstab kommer det finnas möjlighet att prata med deltagare i övningen och möjlighet att fota.

Läs mer om övningen här


Källa: Länsstyrelsen Kronoberg