Atlas Copco utökar sin serie med QIS-generatorer för kompromisslös leverans av industriell kraft


2018-01-15

<span class=\
Bild:Atlas Copco
Atlas Copco har utökat sin serie QIS-generatorer med ytterligare fem modeller som ger optimal prestanda i de mest krävande industrimiljöer.

<span class=\
Bild:Atlas Copco
De nya tillskotten till serien är QIS 875, QIS 1015, QIS 1115, QIS 1250 och QIS 1420.

<span class=\
Bild:Atlas Copco
De senaste tilläggen till QIS-serien kompromissar inte med bullret och lämpar sig även för användning i bostadsområden.

Atlas Copco har utökat sin serie QIS-generatorer med ytterligare fem modeller som ger optimal prestanda i de mest krävande industrimiljöer. De nya generatorerna på från 875 till 1420 kVA som bygger vidare på framgången med de ursprungliga QIS-modellerna erbjuder både låg bullernivå och moduluppbyggnad: 30 procent större innervolym ger utrymme för utbyggnad eller tillägg av extra kommunikationsmoduler.

– De senaste tilläggen till QIS-serien kompromissar inte med bullret." Vi har testat och certifierat en generator på 1 MW med en bullernivå på 70 dB(A) på 15 meters avstånd, vilket innebär att den kan användas även i bostadsområden, säger Julio Tome, Product Marketing Manager – Large Generators, vid Atlas Copcos Portable Energy-division.

QIS-modellerna är avsedda för utomhusinstallation och genomgår marknadens mest grundliga testförfaranden, bland annat av beteendet vid nerskalning, prestandan i omgivningstemperatur, inträngning av vatten och certifiering för vattentäthet, i kombination med omfattande bullertestning. Dessa egenskaper minimerar miljöpåverkan men garanterar dessutom prestandan under alla förhållanden.

Modellerna ger bränslebesparingar på i genomsnitt fem procent, är upp till fyra gånger tystare och kräver bara en fjärdedel så stor yta som jämförbara modeller på marknaden. Alla generatorerna har premiummotorer som klarar hög belastning och dessutom en IP23-generator med hjälpvindning som klarar 300 procent överström under de första 20 sekunderna. – Det säkerställer omedelbar start, garanterad kraft och prestanda i exakt det ögonblick när det behövs”, förklarar Tome.

Generatorernas kompakta design gör dem idealiska för internationella transporter, med integrerade lyftuttag som underlättar processen.  Dessutom går generatorerna att blixtsnabbt att installera och börja använda. Alla enheter har spillfri ram som gör att vätskor hålls inuti maskinen.

De nya modellerna är QIS 875, QIS 1015, QIS 1115, QIS 1250 och QIS 1420. Alla har 500 timmars serviceintervall och är konstruerade för att fungera pålitligt och effektivt både i standby och för stationär primärkraft inom de flesta branscher, från datacenter till hälso- och sjukvård, tillverkning, el-, vatten- och gasdistribution samt detaljhandel.

Stilleståndstiden för service minskar ytterligare om slutanvändaren väljer till funktioner som ett robust bränslefiltersystem med vattenseparator, dubbelt luftfilter och oljeavtappningspump. Dessutom har alla de senaste modellerna enkel tillgång till viktiga interna komponenter, till exempel motorn, generatorn (AVR och diodbrygga) och kylaren, via stora serviceluckor och servicepaneler.




Källa: Atlas Copco