Hustillverkare ska göra det enklare för privatpersoner att välja solceller


2018-01-30

Bild:Energikontor Sydost

31 januari samlas företrädare för småhusbranschen i Karlskrona för att samtala om hur de kan göra det lättare för privatpersoner att välja solceller vid nybyggnation. Jenny Palm, professor vid Lunds Universitet forskar i ämnet och har gjort intressanta iakttagelser för vad dagens husköpare vill veta.

31 januari samlas flera småhustillverkare på Dockside i Karlskrona för att medverka på en workshop med syftet att det ska bli lättare för privatpersoner att välja att installera solceller när nya hus ska byggas.

Undersökningar visar att allt fler husköpare är intresserade av solenergi. Det kan vara relativt komplext att greppa alla delar som påverkar, så som teknik och ekonomin, i en solcellsinvestering och därför behöver det bli enklare att förstå för att fler ska göra investeringen.

Småhustillverkare har en utmaning i hur man ska kommunicera de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med solenergi så att fler förstår vad man som husägare vinner på att installera solceller, säger Johan Milton, projektledare på Energikontor Sydost.

Deltagarna får bland annat lyssna på flera föreläsare, bland annat professor Jenny Palm från Lunds Universitet, som förklarar vad dagens kunder vill veta inför en solcellsinvestering.



Källa: Energikontor Sydost