Västra Mälardalens Energi och Miljö AB har tecknat årsavtal med Sandbäckens


2018-02-06

Bild:Sandbäckens

Västra Mälardalens Energi och Miljö AB har tecknat årsavtal med Sandbäckens avseende nybyggnad och underhåll av fjärrvärmekulvertar inom Köping och Arboga kommun. Avtalet är tecknat på ett år med möjlig förlängning ytterligare 36 månader.

Västra Mälardalens Energi och Miljö (VME) är en sammanslagning av energienheten på Köpings kommun och Arboga Energi. Avtalet med Sandbäckens omfattar cirka 16 mil fjärrvärmeledning med cirka 11 000 anslutna hushåll i Köping, Arboga och Kolsva. 

- Jag är stolt över förtroendet från VME att vi tillsammans utvecklar och säkerställer ett väl fungerande fjärrvärmenät. Fjärrvärme är ett enkelt, tryggt och resurseffektivt uppvärmningsalternativ både för hushållen och för vår miljö, säger Magnus Runesson, VD 

Sandbäckens Industri Mitt AB. Sandbäckens har sedan 2015 en specialiserad industriverksamhet i Västerås fokuserad på långsiktiga avtal med energibolag framförallt i Mälardalen. Utöver avtalet med VME har Sandbäckens även avtal med Mälarenergi omfattande orterna Västerås, Hallstahammar, Kolbäck, Skultuna och Surahammar. Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö (ESEM) och Norrenergi omfattande Solna, Sundbyberg, Bromma och Danderyd. 



Källa: Sandbäckens