Alf Engqvist ny VD för Göteborg Energi


2018-02-12

Alf Engqvist blir ny VD för Göteborg Energi.
Bild:Göteborg Energi
Alf Engqvist blir ny VD för Göteborg Energi.

Alf Engqvist blir ny verkställande direktör för Göteborg Energi AB. Det beslutade bolagets styrelse vid sitt möte i dag, fredagen den 9 februari. Alf har de senaste två åren varit chef för Göteborg Energis distributionsverksamhet och har sedan november förra året haft rollen som tillförordnad VD. Alf har tidigare varit VD på entreprenadbolaget Infratek Sverige AB och arbetat ett antal år på Vattenfall i olika roller.

– Göteborg Energi har en spännande verksamhet och hela 90 personer har visat intresse för tjänsten. Vi har haft en noggrann rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater och jag är väldigt glad att vi nu har gått i mål. Vi valde Alf på grund av hans långa erfarenhet av ledarskap i olika organisationer och hans gedigna kunskap inom energiområdet. Med sin personlighet och bakgrund är jag övertygad om att han, tillsammans med alla medarbetare, kommer fortsätta utveckla verksamheten och bolagets viktiga roll i omställningen till ett hållbart Göteborg, säger styrelsens ordförande Elisabeth Undén.

– Jag är stolt över förtroendet att få leda göteborgarnas egna energibolag. Jag har också stor respekt för de utmaningar vi står inför. Vi har en mängd viktiga framtidsfrågor på agendan, inte minst kopplade till den pågående stadsutvecklingen. Aldrig i modern tid har Göteborg stått inför en större expansion och vi spelar en avgörande roll för en hållbar utveckling och det dagliga livet i staden. Jag har under två år lärt känna bolaget och alla kompetenta medarbetare. Det gör att jag känner mig trygg i att vi tillsammans kommer att klara det uppdrag som ligger framför oss, säger Alf Engqvist.



Källa: Göteborg Energi