Världsnyhet från Wiha – ny revolutionerande e-skruvmejsel


2018-03-19

Bild:Wiha

Den tyska verktygsproducenten har skapat en revolutionerande och banbrytande e-skruvmejsel som är ett genombrott i handverktygets historia

På utsidan ser e-skruvmejseln ut som en helt vanlig skruvmejsel, men här upphör också likheten. Wiha speedE® är nämligen långt ifrån en traditionell skruvmejsel och är världens första VDE-certifierade e-skruvmejsel. Med en inbyggd elmotor i handtaget och en lång rad innovativa funktioner revolutionerar speedE® det dagliga skruvarbetet för många användare i en lång rad branscher.

Fördubblar arbetstempot och ökar effektiviteten

Eldriften gör e-skruvmejseln till det självklara valet för bland annat elektriker, servicetekniker, montörer och en lång rad andra hantverkare, som dagligen har många och ansträngande skruvarbeten.

Den inbyggda elmotorn hjälper användaren med att skruva i skruvarna så att tidskrävande och ansträngande skruvarbeten klaras på halva tiden. Samtidigt gör elmotorn skruvarbetet bekvämare för användaren än en traditionell skruvmejsel. Användaren använder mindre kraft, vilket ökar effektiviteten i det dagliga arbetet.

800 skruvarbeten på en laddning

Wiha speedE® kan klara upp till 800 skruvarbeten på en enda laddning. Som användare kan du alltså arbeta i flera dagar utan att behöva tänka på att ladda batterierna. Dessutom använder e-skruvmejseln laddningsbara standardbatterier, vilket gör det enkelt att hitta nya.

Enkel att använda

E-skruvmejseln är väldigt enkel att använda. Med en lätt "vridning" med tum- och pekfingret aktiverar du elmotorn och skruvar enkelt i skruven. Samtidigt kan e-skruvmejseln – till skillnad mot en vanlig skruvdragare – användas på normalt svåråtkomliga platser. Det gör speedE® mycket fördelaktig och kommer att revolutionera det dagliga skruvarbetet i många branscher.

Alltid rätt moment – inbyggd stoppfunktion

speedE® har en integrerad materialskyddsfunktion, en så kallad stoppfunktion, som utlöses vid 0,4 Nm. Stoppfunktionen gör e-skruvmejseln särskilt fördelaktig vid skruvarbeten, där användaren annars kan råka skada materialet genom att dra åt skruven för hårt. Dessutom kan speedE® användas som en traditionell skruvmejsel. Därför är det alltid möjligt att manuellt och exakt efterspänna upp till 8 Nm. Användaren stöds här av en innovativ, elektrisk spärrfunktion.

Elektrisk spärrfunktion och LED-lampa

Tack vare den elektriska spärrfunktionen är manuella, ansträngande skruvarbeten ett minne blott för många användare. Spärrfunktionen skonar och effektiviserar användarens arbetsmetoder, samtidigt som den integrerade LED-lampan säkerställer att användaren enkelt ser skruven även under svåra ljusförhållanden.

Praktisk, VDE-godkänd och ergonomiskt korrekt

Även när det gäller storlek och vikt är speedE® genialisk. Den är varken större eller tyngre än en traditionell skruvmejsel, vilket gör den till den perfekta bärbara följeslagaren för många användare oavsett bransch. Dessutom är speedE® VDE-godkänd upp till 1 000 volt och kompatibel med samtliga av Wihas VDE-slimBits. Sist, men inte minst, är speedE® en ergonomiskt korrekt skruvmejsel. Liksom en stor del av Wihas andra verktyg är den AGR-certifierad, då den förebygger och lindrar skador i muskler och leder.

I en klass för sig

E-skruvmejseln presenterades nyligen på den internationella Eisenwarenmesse i Köln, där den mycket välförtjänt vann årets innovationspris. Enligt Morten Andersen, General Manager hos Wiha Nordic, är speedE® inte bara en milstolpe i utvecklingen av skruvverktyg hos Wiha utan även i en klass för sig. "Uppfinningen har en enorm potential för användare med dagligt skruvarbete, återförsäljare och branscher som helhet. speedE® förenar de högsta standarderna inom kvalitet, robusthet, design, ergonomi och funktionalitet, och är en produkt som vi är extremt stolta över", berättar Morten Andersen.

Finns i flera varianter

Wiha speedE® finns i tre olika startset, som alla förutom e-skruvmejseln även innehåller två laddningsbara batterier, mobilladdare och transportlåda. Beroende på variant innehåller seten även tillhörande bits och momentadaptrar.



Källa: Wiha