Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö värd för elnätsbranschens största mässa


2018-06-07

Sveriges största elnätsmässa EBR Metod- och maskindagar 2022 arrangeras av Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, tillsammans med Energiföretagen Sverige.
Bild: Lisa Hjelm, Energiföretagen Sverige
Sveriges största elnätsmässa EBR Metod- och maskindagar 2022 arrangeras av Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, tillsammans med Energiföretagen Sverige.

1 400 besökare och 90 utställare. Jätte-evenemanget EBR Metod- och maskindagar har nyligen arrangerats i Falun. Nästa gång, år 2022, är Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö värd för elnätsbranschens största mässa, som genomförs i samarrangemang med branschorganisationen Energiföretagen Sverige.

Bakom mässan står branschorganisationen Energiföretagen Sverige som tillsammans med olika medlemsföretag arrangerar mässan vart fjärde år, i den aktuella medarrangörens hemstad. År 2022 är det alltså Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö som arrangerar mässan tillsammans med Energiföretagen.

– Det känns spännande, utmanande och roligt att vi får förtroendet att stå som värd nästa gång mässan arrangeras. EBR Metod- och maskindagar är ett fantastiskt arrangemang som ger hela branschen möjlighet att ta del av den senaste tekniken och nya metoder. Samtidigt är det en unik möjlighet till nätverkande, säger Kjell Andersson, affärsområdes­chef Elnät, på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.

I år var Falu Energi och Vatten värdföretag för mässan, och förberedelserna för genomförandet startade redan för fyra år sedan när EBR Metod- och maskindagar arrangerades i Gävle. Att arbeta fram mässans innehåll och logistikplanering för 90 utställare och 1400 besökare, samt alla funktionärer, kräver sin tid.

– Nu tar planeringsarbetet vid tillsammans med Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Vi är stärkta av det lyckade genomförandet av årets mässa, så det är bara att sätta igång med förberedelserna inför nästa, säger Jenny Åkerberg, projektledare för EBR Metod- och maskindagar på Energiföretagen Sverige.



Källa: Energiföretagen