SolTech Energy ny medlem i internationella Climate Bonds Partners Program


2018-06-11

SolTech Energy har anslutit sig till Climate Bonds Initiative Partners Program. Climate Bonds Initiative är en icke vinstdrivande världsomspännande internationell organisation. Dess enda mål är att mobilisera den globala obligationsmarknaden, (världens största kapitalmarknad med USD 100 000 miljarder) att investera mer i långsiktigt hållbara alternativ såsom gröna obligationer. 

SolTech Energys dotterbolag, Advanced SolTech Sweden AB (publ) (ASAB) har två gröna obligationer listade på Nasdaq First North och en tredje som emitteras nu i juni månad. Detta sker i samarbete med Avanza Bank and G&W Fondkommission. I mars månad 2018 flyttades ASAB´s två obligationer till den nya marknadsplatsen Nasdaq First North Sustainable Retail Bonds och ASAB blev därmed det första företaget på denna nya del av Nasdaq First North obligationsmarknad.  

Frederic Telander, VD, SolTech Energy 

– Vi ser fram emot att ta nästa steg och samarbeta med Climate Bonds Partners Program och driva frågor kring klimatförändring och en omställning till klimatsmart teknologi. Som partner får vi tillgång till CBI:s marknadsdatabas som stöder olika informations- och utbildningsprojekt samt får access till banker, institutionella investerare och andra intressenter. Gröna investeringar hjälper till att komma bort från olje- och kolberoende och är avgörande för att öka takten till morgondagens energilösningar, både i Sverige och globalt.

Manuel Adamini, Director Investor Outreach & Partners Program, Climate Bonds Initiative 

– Vi välkomnar detta partnerskap med SolTech Energy och chansen att samarbeta om gröna finansieringsmöjligheter med en ledande nordisk aktör inom solenergi och en emittent av gröna obligationer. Vi är glada över att med SolTech Energy som exempel kunna ge fler små samt medelstora företag tillträde till obligationsmarknader för grön finansiering. Med tanke på SolTech Energys över 15,000 aktieägare, vill vi också söka lämpliga möjligheter att aktivera enskilda medborgares besparingar för att finansiera en fossilfri framtid.




Källa: SolTech