Fler nordiska företag vill upphandla och köpa el från en och samma aktör


2018-06-12

Energi Försäljning Sverige är en del av Energi Danmark koncernen och finns på plats i fem länder.
Bild: Energi Försäljning Sverige
Energi Försäljning Sverige är en del av Energi Danmark koncernen och finns på plats i fem länder.

Energi Försäljning Sverige, tillsammans med sina systerbolag, har länge haft konceptet One Stop Shop, en energilösning för företag med verksamhet i flera nordiska länder och Tyskland. Nu ser elbolaget en växande trend där allt fler företag vill upphandla och köpa el från en och samma leverantör.
– Vi ger företag som har verksamhet i de nordiska länderna och Tyskland en enkel och kostnadseffektiv väg till ett elhandelsavtal, säger Lars Lindberg, Energy Risk Adviser på Energi Försäljning Sverige.

Energi Försäljning Sverige, en del av Energi Danmark koncernen, erbjuder företagskunder en skräddarsydd lösning för sitt energibehov som levereras uteslutande av Energi Danmark koncernen. De hjälper kunderna med allt från rådgivning, riskanalys och administration till inköp och leverans.
– Vi finns på plats i fem länder där vi levererar el till våra kunder som har verksamhet i Danmark, Sverige, Finland, Norge eller Tyskland. Med vår expertis kan kunderna få bättre kontroll på sina utgifter och elavtal, säger Lars Lindberg.

Fördelarna med One Stop Shop

Ett avtal, en kontaktperson
Energi Försäljning Sverige har sett en trend genom åren där allt fler företag vill ha en leverantör av energi till samtliga av sina verksamheter. Detta för att få en större överblick och kontroll över energikostnaderna i företaget. Samtidigt minskas administrationen av energiavtalet betydligt. Energi Försäljning Sverige har lång erfarenhet av branschen och är idag ett av få elbolag som levererar el och har eget balansansvar under eget namn i de nordiska länderna.
– Vi har bred kompetens och ett nära samarbete mellan våra nordiska kontor och Tyskland, därför kan kunderna känna sig trygga med oss som elleverantör. Vi kombinerar lokal expertis med bred och djup kompetens inom energiområdet. De får en dedikerad rådgivare med analytisk bakgrund som de kan vända sig till i landet företaget verkar, säger Lars Lindberg.

– Då elmarknaden förändras i ett land har företag som använder sig av One Stop Shop möjlighet att göra kostnadseffektiva förändringar i riskpolicy samt effektivisera inköp över landgränserna. Vi strävar alltid efter den bästa lösningen för våra kunders behov utifrån noggranna analyser av deras marknader, avslutar Lars Lindberg, Energy Risk Adviser på Energi Försäljning Sverige.




Källa: Energi Försäljning Sverige