Smart elteknik krävs för ett hållbart samhälle


2018-06-12

Bild: Elrätt

Nu ska Elrätt visa att ny installationsteknik är ett måste för att vi ska nå klimatmålen. Hållbarhet ligger högt på den politiska dagordningen och det är kring den frågan som Elrätt ska positionera elbranschen.

Elrätt är ett samarbetsprojekt som sedan sju år samlar hela elbranschen. Det gemensamma målet för projektets parter - Installatörsföretagen, Sveriges Elgrossister SEG och Elrätt Leverantörerna – är att inspirera och visa möjligheterna med smart elteknik.

- Med smarta lösningar som effektiviserar energianvändning och minskar CO2-utsläpp bidrar Elrätta installatörer till hållbara städer och samhällen, säger Hans Nyblom, affärsutvecklare, Elrätt. Det handlar om samhällsnytta och det vill vi göra tydligt för beslutsfattare i samhället.

Elrätt har sedan projektet startade bland annat tagit fram skräddarsydda webbutbildningar för elinstallatörer och verktyget Elrätt Idébanken som samlar moderna smarta ellösningar.

Allt tuffare klimatmål med tydliga krav på energieffektivisering ökar kraven på fastighetsägare. Genom projektet Elrätt har elbranschen gått i bräschen för detta och skapat Elrätt Idébanken för att förenkla processen för fastighetsägare att nå klimatmålen.



Källa: Elrätt