Anna Lövsén blir ny vd för Svensk Biogas


2018-06-25

Anna Lövsén tillträder som ny vd för Svensk Biogas efter sommaren.
Bild: Tekniska Verken
Anna Lövsén tillträder som ny vd för Svensk Biogas efter sommaren.

Efter drygt fem år som vd för Svensk Biogas i Linköping AB, avslutar Mattias Philipsson efter sommaren sitt uppdrag för att anta nya utmaningar som vd för Plastkretsen AB i Motala. Ny vd för Svensk Biogas blir Anna Lövsén som är affärsområdeschef för biogas.

– Det går bra för biogasen här i regionen, och nu satsar vi även stort på flytande biogas genom att bygga en anläggning för att kunna producera det. Biogasen handlar också om ett samhällsansvar och miljöansvar, där biogas sluter kretsloppet när matavfall blir bränsle till fordon och industrier och även gödsel till bönderna som producerar nya livsmedel. Så det känns verkligen roligt, inspirerande och utvecklande att få axla ansvaret för Svensk Biogas, säger Anna Lövsén.

– Det har varit fantastiska år i Tekniska verken-koncernen ,och jag har uppnått de mål som ägarna har satt upp och lämnar över en lönsam biogasverksamhet som är väl rustad för framtiden, inte minst tack vare koncernens framtida satsning på flytande biogas. Tidpunkten för att gå vidare till nya utmaningar känns därför rätt, säger Mattias Philipsson.




Källa: Tekniska Verken