Borlänges elnätspris fortsätter att vara lägst i landet


2018-06-28

När Nils Holgersson-gruppen släpper den första delen av sin rapport för 2018 är det elnätspriserna som undersökts och presenteras. Till Borlänge Energis stora glädje återfinns Borlänge, precis som de tre föregående åren överst på listan över kommuner med lägst elnätspris.

– Vi arbetar långsiktigt med stort fokus på hög nivå på kundservice, driftsäkerhet (få avbrott), elsäkerhet och kostnadseffektivitet. Tack vare det kan vi se att vårt arbete ger önskade resultat, både i form av avkastning till vår ägare kommunen, och attraktiva priser till våra kunder. Det känns mycket kul och positivt, och jag hoppas våra kunder uppskattar vårt arbete säger Peter Johansson, elnätschef på Borlänge Energi.

Nils Holgersson-gruppen konstaterar att elnätsavgifterna ökar precis som föregående år, men i en lägre takt. Förra året handlade det om en ökning med i medeltal 7,5 %, att jämföra med 5,1 % i år. I Borlänge är ökningen 3,6 % för den bostadsfastighet som jämförs i rapporten. Sett till alla våra kategorier av kunder är ökningen i genomsnitt 1,3 %.

En lägenhetskund betalar enligt Nils Holgersson-undersökningen ca 1100 kr/år i Borlänge, det är ca 1000 kr/år billigare jämfört med snittet i landet.

I den årliga rapporten redovisas de prisskillnader som finns mellan olika kommuner för att skapa en debatt om prissättningen som kan leda till sänkta priser för kunderna.

– Vi välkomnar den här typen av granskning och ser den som en tillgång när vi utvärderar och driver vår verksamhet framåt. När Svenskt kvalitetsindex mätte kundnöjdheten i energibranschen bland privatpersoner fick vi högsta betyg i kategorierna elnät och fjärrvärme. Tillsammans visar de här mätningarna något som vi också möter i vardagen, att samarbetet med våra kunder fungerar, säger Lars Larsson, vd Borlänge Energi.

Om Nils Holgerson:
HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige står bakom undersökningen.

I denna undersökning flyttas, bildligt talat, en mindre bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning.




Källa: Borlänge Energi