Minesto inleder program för driftsättning av DG500


2018-07-03

Bild: Minesto

Miljöteknikbolaget Minesto har inlett programmet för driftsättning av bolagets första tidvattenprojekt i kommersiell skala i nordvästra Wales. Inledande havstester av kraftverket DG500 utförs i Holyheads hamn samt vid Minestos site Holyhead Deep.

– Aktiviteterna i Holyhead fortskrider väl och vi är glada över att ha gått in i driftsättningsfasen av DG500-projektet. Fartygen är chartrade och kraftverket är i vattnet. Nu genomför vi vissa inledande steg av driftsättning både i Holyheads hamn samt vid vår site i Holyhead Deep. Sedan fortsätter vi med vidare testning i Holyhead Deep, säger David Collier, operativ chef på Minesto.

Som tidigare kommunicerats utgörs programmet för driftsättning av DG500 av två huvudsakliga faser. Först testas kraftverkets funktionalitet för att efter det gå vidare till att generera elektricitet.

Den första fasen av driftsättningsprogrammet består i sig av ett flertal tester under olika stadier. Detta inkluderar verifiering av metoder för sjösättning och upptagning, testning av kontrollsystemets samtliga funktioner och slutligen full drift av DG500-systemet i åttaformade banor.

Källa: Minesto