Mobilia Köpcentrum i Malmö storsatsar på hållbarhet – Eways installerar 75 laddplatser


2018-08-20

Nu går det att ladda i Mobilia köpcentrum i Malmö.
Bild: Eways
Nu går det att ladda i Mobilia köpcentrum i Malmö.

Centralt placerade Mobilia köpcentrum i Malmö som ägs av Atrium Ljungberg har påbörjat ett omfattande hållbarhetsarbete. Laddoperatören Eways har installerat 75 laddplatser, redo att ta emot Mobilias kunder med el- eller laddhybridbil medan de besöker centrumet.

– Det här är en stor satsning från Mobilias sida för att minska användningen av fossilbränsle och göra det enkelt för nya och gamla kunder att göra klimatsmarta val. På Mobilia vill vi att besökarna ska kunna få bra och hållbar service på flera plan, och det inbegriper givetvis elbilsladdning, säger Anders Murmark, Centrumchef Mobilia på fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

Antalet laddbara bilar i Sverige uppgår idag till närmare 60 000 st och prognosen pekar mot 80 000 laddbara bilar i Sverige vid årsskiftet. I stort sett alla bilmärken lanserar elbilar de kommande åren.

– Vi på Eways är mycket imponerade av Mobilias stora satsning av laddplatser som vi etablerat med stöd av Klimatklivet/Naturvårdsverket. Mobilia är ett föredöme som ger hela 75 samtidiga bilar möjlighet att ladda under sin vistelse i centrumet. Mobilia blir nu en av Malmös och Skånes största platser för elbilsladdning, säger Jörgen Synning, Regionchef Syd på Eways.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg har en omfattande etableringsplan för laddplatser i sina fastigheter över hela landet och anlitar Eways som laddoperatör.



Källa: Eways