Addtech avyttrar Solar Supply Sweden AB


2018-08-21

Addtech Power Solutions, ett affärsområde inom Addtechkoncernen, har idag tecknat avtal om att avyttra samtliga aktier i Solar Supply Sweden AB till E.ON Energilösningar AB.

Solar Supply Sweden AB levererar komponenter till solcellsinstallationer och kompletta solcellssystem framför allt till den svenska marknaden. Solar Supply har sedan många år haft ett nära samarbete med E.on-koncernen kring deras satsning på den svenska solcellsmarknaden.

Solar Supply Sweden AB, som har 5 anställda och omsätter cirka 80 MSEK, har tillhört affärsenheten Power Supply Systems.

– Anledningen till att vi nu beslutat oss för att avyttra Solar Supply är att vi bedömer att bolaget har bättre marknadsförutsättningar om det tillhör ett energibolag med tydliga ambitioner inom solenergi. Vi är övertygade om att bolagets anställda, kunder och affärspartners kommer få en fortsatt bra utveckling i E.ons ägo, säger Niklas Stenberg, affärsområdeschef på Addtech Power Solutions.

Tillträde beräknas ske i början av september 2018 och avyttringen bedöms, på grund av en mindre realisationsvinst, ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.



Källa: Addtech