Mikael Bill ny affärsutvecklingschef för Schneider Electric Sverige


2018-09-10

Mikael Bill är ny affärsutvecklingschef för Schneider Electric.
Bild: Schneider Electric
Mikael Bill är ny affärsutvecklingschef för Schneider Electric.

Den 3 september tillträdde Mikael Bill som affärsutvecklingschef för Schneider Electric Sverige. Mikael kommer närmast från elgrossisten Rexel där han bland annat varit inköpsdirektör och har haft övergripande ansvar för strategisk affärsutveckling.

Mikael har över 20 års erfarenhet inom el-, installations- och telekombranschen. Först som egenföretagare och sedan på Elektroskandia som bland annat teknisk säljare, kategorichef för installation och HVAC samt som inköpare med ansvar för leverantörsavtal.

De senaste sex åren har Mikael arbetat för Rexel som marknads-, produkt- och inköpsdirektör. I sin senaste roll på Rexel har han haft ett övergripande ansvar för tekniklösningar för fastighetsägare inom i huvudsak laddlösningar och laddprodukter samt tjänster och produkter inom solenergi, fastighetsautomation och belysning.

– Det känns spännande att ta steget in i leverantörsledet, där Schneider Electric har en tung roll. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter och ser fram emot att hjälpa till att utveckla affärsstrategin och kunderbjudandet, säger Mikael Bill.

– Mikael Bill blir ett viktigt tillskott till vår organisation. Rekryteringen ligger helt i linje med vår ambition att hjälpa våra kunder och partners att skapa värde genom digitalisering och vår IoT-plattform EcoStruxure. Vi kommer fortsätta att växa och skapa en bra arbetsplats med starkt syfte, laganda och unika karriärmöjligheter för våra medarbetare, säger Thomas Träger, vd för Schneider Electric Sverige.




Källa: Schneider-Electrics