RINGHALS kärnkraftverk testar aktiva farthinder


2018-09-24

Ljuset i farthindren från Ljusteknikföretaget TopRight Nordic har unik synbarhet i mörker, genom dimma, rök och regn.
Bild: TopRight Nordic
Ljuset i farthindren från Ljusteknikföretaget TopRight Nordic har unik synbarhet i mörker, genom dimma, rök och regn.

Ringhals AB kärnkraftsverk som ingår i Vattenfall väljer att testa aktiva farthinder från Ljusteknikföretaget TopRight Nordic. Ljuset har unik synbarhet i mörker, genom dimma, rök och regn. Flytande ljus av tekniken elektroluminiscent ger supertunna, böjbara, stöttåliga och energisnåla säkerhetslösningar.

Med sitt sortiment inom BRIGHT Safety® erbjuder TopRight en helt ny dimension av säkerhet på våra vägar.

Vissa miljöer ställer extra höga krav på säkerhet, som till exempel en olycksplats i mörker eller vägarbete i snö och dimma. Där jobbar yrkesgrupper som är extra utsatta och som riskerar sina egna liv för att rädda andras.

Att skapa uppmärksamhet och vara synlig är en oerhört viktig säkerhetsåtgärd. Med aktiva varselvästar, trafikband, blinkande farthinder, upplysta varningstält och hjälmar med ljus kan en olycksplats snabbt skapa markant bättre synlighet och därmed säkerhet.

Produkterna har testats och utvärderats i nära samarbete med Trafikverket och räddningstjänsten.

– Vi känner oss stolta över att Ringhals väljer att prova våra aktiva farthinder. Vår teknik och innovationskraft får ett alltmer genomslag i marknaden. Detta visar värdet och att efterfrågan ökar är mycket positivt för både oss och alla de yrkesgrupper som arbetar ute på våra vägar, säger Anders Myrbäck VD på Topright Nordic.

Fakta BRIGHT Safety® från TopRight Nordic:
Ljusteknologin som används i produkterna är elektroluminiscent ljus (EL-ljus). Genom att applicera EL-teknik på befintlig utrustning eller genom utveckling av nya produkter med denna teknik, är målet att kunna öka synbarheten och därmed säkerheten för både räddningspersonal och trafikanter. En fördel med EL-ljuset är att ljuset inte bländar ögat samtidigt som man enkelt identifierar ljuset på långa avstånd i mörker. Ett budskap som belyses med EL-tekniken blir tydligt utan att störa. Ljuset har unik synbarhet i mörker, genom dimma, snö, regn och rök.





Källa: TopRight Nordic