SolTech Energy lanserar framtidens tak


2018-10-08

Byggnadsintegrerade och estetiska solceller som fyller flera funktioner i samma produkt är utan tvekan framtidens solenergi. SolTech Energy lanserar nu SolTech RooF, en ny produkt som ersätter traditionella takpannor och som kommer att marknadsföras som ett byggnadsmaterial för takbyten. Marknaden för villatakbyten omsätter årligen enbart i Sverige över 5 miljarder kronor.  

I Sverige byts det enligt Benders drygt 30 000 villatak per år och därutöver byggs det ca 12 000 nya småhus. SolTech RooF passar perfekt för de kunder som vill ha en solenergilösning som samtidigt är taket och som jämfört med en ful utanpåliggande solenergianläggning både är prismässigt konkurrenskraftig, och samtidigt ger ett högre värde på villan.

Idag domineras privatmarknaden för solenergi av kiselsolceller som monteras ovanpå befintlig taktäckning. Dessa installationer är långt ifrån estetiskt tilltalande och många villaägare drar sig för att förfula sin fastighet med dessa. SolTech Energy har sedan bolaget bildades arbetat med estetiska och byggnadsintegrerade solenergilösningar. För två år sedan lanserades SolTech ShingEl och nu kommer efterföljaren SolTech RooF som är större och har ett attraktivare pris per installerad kvm/watt. 

SolTech RooFär miljösmart och konstruerad ur ett ekodesignperspektiv. Det innebär att vi redan i konceptfasen säkerställt att produkterna tillfullo kan återvinnas när den dagen kommer vilket är både klimatsmart och ekonomiskt från start till mål. SolTech RooF är konstruerad för att helt integreras i taket med ett underarbete som är detsamma som för vanliga takpannor. Konceptet gör produkten lätt och kostnadseffektiv att installera. 

  Jag är stolt och glad över att vi nu lanserar en optimerad uppföljare till SolTech ShingEl, som bygger på samma koncept men är mindre. Det säljs fortfarande absolut mest traditionella utanpåliggande solceller men alla inom solenergibranschen, såväl i Sverige som utomlands, är överens om att de estetiska och byggnadsintegrerade solcellerna inom kort kommer ta stora marknadsandelar. Vi på SolTech Energy står redo att möta den efterfrågan, säger Stefan Ölander, vd.