Mälarenergi certifierade på nytt inom Schysst elhandel


2018-12-05

Lars Nilsson, affärsområdeschef Mälarenergi Elhandel.
Bild: Mälarenergi
Lars Nilsson, affärsområdeschef Mälarenergi Elhandel.

Branschorganisationen Energiföretagen Sverige utdelade certifieringen Schysst elhandel för första gången i början 2018. Mälarenergi var ett av de första elhandelsföretagen i Sverige att få certifieringen och nu har vi godkänts i omcertifieringsprocessen för 2019.

Certifieringen ställer högre krav än energibranschens vedertagna riktlinjer och är en garanti för en öppen, transparent och pålitlig elhandel med tydliga avtal och villkor för kunderna. Den ska göra det lätt för kunden att välja ett tryggt och pålitligt elhandelsföretag.

– Vi är naturligtvis glada och stolta över att vi godkänts på nytt. Det är ett kvitto på att vi är ärliga och öppna mot våra kunder och erbjuder trygga, transparenta elavtal. Våra kunder kan lita på oss, säger Lars Nilsson, affärsområdeschef för Elhandel på Mälarenergi.

Att vara Schysst elhandlare innebär också att Mälarenergi upplyser om kundens rättigheter och visar hur de ska gå tillväga vid klagomål och ger tydlig och rätt information om priser.

Certifieringen utfärdas av det oberoende certifieringsföretaget DNV GL. De har på uppdrag av Energiföretagen Sverige tagit fram certifieringen och även ansvarat för den årliga revision där Mälarenergi nu godkänts.




Källa: Mälarenergi