De lanserar världens första dynamiska fönster som helt drivs av solenergi


2019-02-01

Bild: ChromoGenics

ChromoGenics lanserar ConverLight AW, ett självförsörjande och självreglerande dynamiskt fönster som drivs av solceller. Fönstret installeras lika enkelt som ett vanligt fönster, det kräver inget extra underhåll och kostar ingenting i drift.

Ett vanligt dynamiskt fönster kopplas mot sensorer och automationssystem för att kunna skifta mellan ljusare och mörkare ton och därmed regleras efter solljuset och ge ändamålsenligt solskydd. ConverLight AW drivs av en solcell integrerad i fönsterbågen och kräver inget automationssystem. Lösningen är möjligt tack vare ChromoGenics patenterade grundteknologi för dynamiska fönster som förbrukar minimalt med ström.

ConverLight AW är en plug and play-lösning som levereras färdigmonterad och konfigurerad; all teknik sitter i glas och fönsterbåge. ConverLight AW har samma egenskaper som ChromoGenics andra produkter som ljudlöshet och automatisk optimering av solskydd. Den nya produkten kan kombineras med alla ChromoGenics dynamiska glas.

– Det är inte utan stolthet vi lanserar ConverLight AW och siktar på att distribuera produkten via ett antal fönstertillverkare. Vi vet att många privatpersoner är intresserade av att få tillgång till ConverLight. AW-modellen är förenklad utan att tappa någon av det dynamiska glasets egenskaper och utgöra ett klimatsmart solskyddsalternativ med tillgång till dagsljus och utsikt, säger Jerker Lundgren CEO, ChromoGenics AB.




Källa: ChromoGenics