Vattenfall Services i samarbete med Academy i jakten på framtidens medarbetare


2019-02-06

Vattenfall Services tar hjälp av Academy för att utbilda distributionselektriker.
Bild: Akademic Work
Vattenfall Services tar hjälp av Academy för att utbilda distributionselektriker.

Vattenfall Services tar hjälp av utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att hitta och utbilda framtidens distributionselektriker. Efter examen väntar en tillsvidareanställning på Vattenfall Services.

Under våren 2019 startar Academy, i samarbete med Vattenfall Services, ett nytt program som på 12 veckor ska utbilda nya distributionselektriker. Yrket är en grundbult bland samhällets funktioner då distributionselektriker spelar en avgörande roll för samhällets elförsörjning. Academy skräddarsyr kompetensen åt Vattenfall Services med hjälp av en effektiv intensivutbildning som baseras på Accelerated Learning.

– Samarbetet med Vattenfall Services är ännu ett inspirerande exempel på hur Accelerated Learning kan användas för att lösa kompetensbrist. Inom loppet av bara några månader kan vi, genom Academy, förse Vattenfall Services med 17 nya medarbetare med skräddarsydd kompetens, säger Jimmy Söderström, Head of Sales på Academic Work.

Den 28 januari börjar rekryteringen. Av de 17 kandidater som rekryteras kommer fem att få anställning med bas i Uppsala och tolv med bas i Stockholm.

– Det här är ett mycket spännande uppdrag för Academy eftersom det är första gången vi utbildar inom detta både kunskapsintensiva och praktiskt krävande yrke. För första gången i Academys historia kommer kandidaterna också att garanteras en tillsvidareanställning hos Vattenfall Services direkt efter examen, istället för att vara uthyrda till arbetsplatsen som konsulter, säger Emelie Bernhardsson, VD Academy.

Programmet börjar den 17 juni med examen 20 september. Det betyder att första dagen på Vattenfall Services blir den 23 september.

– Vi har höga förhoppningar på det här samarbetet eftersom det bidrar till att lösa våra rekryteringsbehov på både kort och lång sikt. Inom sju månader från rekryteringsstart kommer vi att ha en grupp medarbetare med kompetenser som vi själva har försökt rekrytera., säger Dag Svensson, VD Vattenfall Services.

Delar av utbildningen kommer att hållas på kursgård och omfatta mer praktiska inslag än vanligt. Utbildningen kommer att innehålla:

Mer information om programmet finns här.



Källa: Akademic Work