OKQ8 expanderar inom förnybar energi


2019-02-06

Bild: OKQ8

OKQ8 har avtalat om förvärv av rörelsen i Kraftpojkarna, marknadsledande leverantör av nyckelfärdiga lösningar för solenergi.

Kraftpojkarna, som vuxit snabbt sedan starten 2012, fokuserar på solkraft, energilagring samt laddinfrastruktur. Den unika affärsmodellen bygger på paketering och leverans av teknikledande energisystem.

Det rikstäckande återförsäljarnätet består av energiproducenter, solcellsåterförsäljare, elinstallatörer och entreprenadbolag. Kraftpojkarna stöder återförsäljarna med projektering, leverans, installation och service. Kraftpojkarnas slutkunder är både kommersiella och privata, allt från större fastighetsbolag, lantbruk och industrier till småhusägare.

– Förvärvet är i linje med vår hållbarhetsstrategi. Solen kommer att bli en av våra viktigaste energikällor och OKQ8 ska bidra till att snabba på den utvecklingen. Kraftpojkarna har byggt en imponerande verksamhet som vi kan ge förutsättningar att växa ännu mer, säger Magnus Kamryd, VD för OKQ8.

– Vi har en kraftigt ökande efterfrågan på våra produkter och tjänster för att generera el av solens energi. Tillsammans med nya möjligheter inom energilagring, -optimering och laddning kommer efterfrågan att öka ännu mer under kommande år. Vi är glada att ha fått en ny stark huvudägare i OKQ8, säger Christian Tapper, VD och delägare i Kraftpojkarna.

Kraftpojkarna har också byggt och driver i egen regi en solcellspark belägen intill E18 mellan Enköping och Västerås. Parken, som till ytan motsvarar sju fotbollsplaner, har 91 solföljare som producerar el åt ett lokalt energibolag. Parken fungerar även som testanläggning för kommande produkter och lösningar, innan dessa släpps till marknaden.

Verksamheten drivs vidare som ett självständigt bolag och VD är fortsatt Christian Tapper.



Källa: OKQ8