Schneider Electric prisas för jämställdhetsarbete


2019-02-07

Jean-Pascal Tricoire, VD för Schneider Electric.
Bild: Schneider Electric
Jean-Pascal Tricoire, VD för Schneider Electric.

För andra året i rad tar Schneider Electric plats på Bloombergs Gender Equality Index (GEI) för sitt jämställdhetsarbete. Koncernen tilldelas också priset Catalyst Award för sitt arbete för att främja arbetsmiljön för kvinnor i den indiska verksamheten.

Schneider Electric har mottagit två utmärkelser för koncernens arbete för ökad jämställdhet och inkludering. Schneider Electric är ett av 230 företag som tar plats på Bloomberg Gender Equality Index (GEI) 2019, dessutom har företaget tagit emot utmärkelsen Catalyst Award. Catalyst Award lyfter fram företag som aktivt verkar för att skapa trygga, inkluderande arbetsplatser med karriärmöjligheter för kvinnor.

– På Schneider Electric ska alla medarbetare ha samma möjligheter. Det är viktigt att alla blir sedda och att det finns utvecklingsmöjligheter för alla att nå sin fulla potential. Utmärkelserna är ett kvitto på att våra satsningar inom mångfald och inkludering ger resultat både globalt och lokalt, säger Pernilla Bjurling, HR-chef på Schneider Electric i Sverige.

Det är andra året i rad som Schneider Electric rankas på Bloombergs GEI, ett index som skapats för att kunna ge företagsledningar och investerare en möjlighet att jämföra olika företags jämställdhetsarbete på ett likvärdigt sätt. I år är Schneider Electric ett av endast åtta företag inom industrisektorn på listan. Koncernens placering är resultatet av en engagerad ledning och bolagets företagspolicy om inkludering och samhällsengagemang.

 

Om Catalyst Award
Catalyst Award går till företag som på innovativa sätt når mätbara framsteg i att inkludera kvinnor mer på arbetsplatsen. Schneider Electric är i år ett av fyra globala företag som får utmärkelsen. Bakgrunden till utmärkelsen är främst bolagets verksamhet i Indien, där olika initiativ drivs i samband med rekryteringar och erbjudanden om större flexibilitet i arbetslivet för kvinnor. Detta har lett till att Schneider Electric kunnat attrahera och behålla fler kvinnor, vilket tidigare varit en stor utmaning i landet.



Källa: Schneider Electric