Han har utsetts till ny vd på Telge Energi


2019-04-17

Johannes Boson, vd Telge Energi från och med 2019.
Bild: Telge Energi
Johannes Boson, vd Telge Energi från och med 2019.

Telge Energis styrelse har utsett Johannes Boson till ny vd för Telge Energi. Johannes Boson har bred erfarenhet från företag som riktar sig till både privatpersoner och företag in om både el- och telekombranschen. Han tillträder sin tjänst den 1 juni.

Johannes Boson har tidigare varit affärsområdeschef för konsumentmarknaden på E.ON. Han har även arbetat som försäljningsdirektör på mobiloperatören 3 och haft olika ledande roller inom Tele2.

Johannes kommer närmast från rollen som affärsområdeschef på IP Only, ett infrastrukturföretag som bygger fibernät och arbetar med digitaliseringslösningar för privatpersoner och företag.

– Det känns riktigt bra att kunna välkomna Johannes till Telge Energi. Hans erfarenhet och kunskap från både el- och telekombranschen är värdefulla för bolagets fortsatta utveckling som en stark aktör inom klimat och hållbarhet, och som fortsatt utmanare på elmarknaden, säger Robert Halef, styrelseordförande Telge Energi.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få fortsätta utveckla Telge Energis unika position på marknaden och skapa ett starkt och framåttänkande bolag som är med och formar morgondagens förnybara energisystem. Telge Energi har en stark och tydlig position inom miljö och klimat, vilket känns både viktigt och spännande att få arbeta mer med. Nu ser jag fram emot att sätta mig in i verksamheten och lära känna alla medarbetare. De är den viktigaste tillgången ett företag har, säger Johannes Boson.

Johannes är 42 år och bor i Bromma. Han är civilingenjör i industriell ekonomi. Tillförordnad vd Mikael Sellstedt kommer att återgå till sin tjänst som ekonomichef.




Källa: Telge Energi