Nu är finalisterna för Skåne Solar Award 2019 klara


2019-04-30

Årets finaliser till Skåne Solar Award är klara.
Bild: Kommunförbundet Skåne
Årets finaliser till Skåne Solar Award är klara.

Skåne Solar Award tilldelas den anläggning som under föregående år färdigställts i Skåne och som genom sitt koncept, gestaltning eller på annat sätt särskilt bidragit till att öka intresset för och produktionen av solenergi. Priset delas ut av Solar Region Skånes ordförande Staffan Fredlund under Skånes Energiting tisdagen 4 juni i Malmö.

Sponsorer för Skåne Solar Award 2019 är E.ON Energilösningar, Kraftringen, Malmö stad, Region Skåne, Wihlborgs Fastigheter samt Öresundskraft.

Årets finalister är:

Christian Künkel, Lund
Fastigheten Skolbänken 7 i Lund är ett gott exempel på en tekniskt genomtänkt och estetiskt tilltalande anläggning där husets originalutseende har bevarats. Anläggningen är en totaloptimering, där hela takytan utnyttjas – en inspiration för grannar och förbipasserande i området.

Internationella Skolan, Lund
Vid uppförandet av solenergianläggningen på idrottshallen vid den Internationella skolan i Lund har stor omsorg visats för den kulturhistoriska miljön i området. Anläggningen är dimensionerad för lokal konsumtion och bidrar till Lunds kommuns miljömålsprogram, samtidigt som den bidrar till ett ökat intresse för solceller hos elever och andra besökarna.


Tepe, Malmö
Tepe Munhygiensprodukter AB har med genomförd installation visat på ett ambitiöst och långsiktigt miljöengagemang, där satsningen på solenergi är en del av deras helhetstänk. Den stora, tekniskt välgjorda och inspirerande anläggningen på lokalerna i Malmö utnyttjar takytan på ett effektivt och estetiskt tilltalande sätt.

I juryn för Skåne Solar Award 2019 ingår:
Anders Modin Eriksson, arkitekt, Fojab Arkitekter
Cerina Wittbom, forskningskoordinator, Lunds universitet
Jörgen Johnsson, Business Area Manager - Power Grid, ABB
Kristina Fägerskiöld, hållbarhetsstrateg, Helsingborgs Stad (styrelsens representant)
Lisa Ossman, gruppchef för Människa-teknik och Solenergi, RISE
Mats Matsson, arkitekt, MATSSON Architects
Mikael Johansson, delägare och försäljningsansvarig, Solelgrossisten Sverige AB
Niklas Renfro, energi- och klimatrådgivare, Malmö Stad



Källa: Kommunförbundet Skåne