Här är finalisterna för Skånes vindkraftspris 2019


2019-04-30

Finaliserna till Skånes vindkraftspris 2019 är klara.
Bild: Kommunförbundet Skåne
Finaliserna till Skånes vindkraftspris 2019 är klara.

Skånes vindkraftspris tilldelas en person, organisation, anläggning eller dylikt som förtjänstfullt bidragit till att öka utbytet av kunskap och erfarenhet mellan olika aktörer i Skåne. Priset delas ut under Skånes energiting tisdagen 4 juni i Malmö.

Finalisterna är:

Ottosson Färgmakeri AB
Ottosson Färgmakeri genomsyras av ett helhetstänk, där den egenproducerade vindkraften tydligt lyfts fram i kommunikationen av hållbarhetsvärdet med företagets produkter. Gårdsverket är en viktig ingrediens som tillsammans med solceller producerar elen som verksamheten behöver. Kommunikationen om vindkraft sprids över världen med den miljövänliga linoljefärgen från fabriken i Genarp – bland annat till Kungliga slottet i Stockholm och Sultanpalatset i Istanbul.

Eolus Vind AB
Med en kontinuitet och långsiktighet i sina ambitioner arbetar Eolus Vind med kunskapsspridning om vindkraftens roll och sammanhang i samhället och den klimatutmaning vi står inför. Information tillgängliggörs inte minst genom sitt öppna heldagsseminarium en januarilördag med imponerande program – en populär mötesplats som varje år samlar mer än 300 personer i Hässleholm.

Göran Loman
Med lång och framgångsrik internationell karriär inom havsbaserad vindkraft har Göran Loman varit tillgänglig och engagerad med sin kunskap och erfarenhet i många sammanhang och – inte sällan långdragna – processer. Han har därigenom bidragit med att förbättra förutsättningarna, inte bara för Vattenfall utan för hela branschen som banar väg för en vindkraftsutbyggnad till havs i södra Sverige.

I juryn för Skånes vindkraftspris 2019 ingår:
Cecilia Dalman Eek, Nationell vindkraftsamordnare
Joakim Nordqvist, Klimatstrateg, Malmö stad
Fredrik Andrén-Sandberg, Manager Business Development and Optimisation, G-Mobility, E.ON
Anna Peterson, Landskapsarkitekt & adjunkt SLU
Cecilia Thapper, Projektledare, Sustainable Business Hub

Energikontoret Skåne är huvudsponsor av Skånes vindkraftspris.



Källa: Kommunförbundet Skåne