Brinova installerar solceller på bostadshus under uppförande i Kristianstad


2019-05-02

Illustration över nya området Hammar.
Bild: Brinova
Illustration över nya området Hammar.

I Kristianstad, och det nya området Hammar, uppför Brinova två punkthus med totalt 60 lägenheter, med inflyttning under augusti respektive oktober 2019. Som en del i Brinovas miljöarbete har beslut fattats att investera i solcellsanläggningar som kommer tillföra 27 000 kWh per år, samt 10 laddstolpar för laddning av elbilar. Installationen är ett tydligt initiativ inom de allt viktigare hållbarhetsfrågorna.

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda växande orter i södra Sverige. Brinova har pågående bostadsprojekt om cirka 175 lägenheter som beräknas slutföras under 2019.

På taken av punkthusen som produceras i Kristianstad kommer solceller att installeras med en effekt om totalt 30 kW som beräknas producera 27 000 kWh per år, som kommer att användas både till fastighetsel och hushållsel samt laddstolpar. I den utveckling som sker med allt fler elbilar så blir det viktigt att som fastighetsägare möta efterfrågan på effektiva laddmöjligheter.

– Detta är ett bra exempel på vår fokusering på de allt viktigare hållbarhetsfrågorna, säger Per Johansson, Brinovas VD.
– En fokusering som ökar attraktionsvärdet för våra lägenheter samtidigt som det är ett viktigt steg i våra ambitioner för ett hållbart byggande och vår strävan att ligga i framkant när det gäller användningen av de gröna alternativ som finns för elproduktion.



Källa: Brinova