Semcon i nytt projekt för att framtidssäkra tågens elkraft


2019-05-13

 Jörgen Ohlsson, Team Manager på Semcon.
Bild: Semcon
 Jörgen Ohlsson, Team Manager på Semcon.

Markus Granlund, vd på Semcon.
Markus Granlund, vd på Semcon.

Genom ett nytt avtal ska Semcon framtidssäkra de energianläggningar som förser tågtrafiken i Sverige med elkraft. Totalt omfattar det cirka 200 anläggningar som ser till att tågen rullar smidigt och säkert. Projektet är ett exempel på Semcons strategiska satsning på järnvägsbranschen.

I och med det nya avtalet fördjupar Semcon sitt samarbete med Trafikverket. Uppdraget är att hantera förvaltningsdata för elkraft, vilket inkluderar både hög- och lågspänning i de elkraftsanläggningar som Trafikverket ansvarar för över hela Sverige.

– I slutändan handlar det om att se till att tågen rullar smidigt och säkert. Målet med projektet är att bibehålla och ytterligare stärka Trafikverkets anläggningar, både när det kommer till personsäkerhet och leveranskapacitet, säger Jörgen Ohlsson, Team Manager på Semcon.

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. En avgörande del när vi går mot ett mer effektivt och pålitligt elnät är anläggningsdokumentation för exempelvis omformarstationer, kopplingscentraler och andra typer av anläggningar.

– Vi är glada och stolta över att vi fått det här förtroendet. Genom vår expertis och vårt innovativa tänkande visar vi gång på gång att vi kan leverera lösningar av bästa kvalitet som gör nytta för samhället, säger Markus Granlund, vd på Semcon.

Semcon har sedan 2014 samarbetat med Trafikverket i en rad olika projekt. Det nya projektet löper över ett år, med möjlig förlängning på ytterligare tre år.




Källa: Semcon