E.ON förvärvar Nordens ledande leverantör av verksamhetskritisk infrastruktur


2019-05-16

E.ON har undertecknat ett avtal med EQT om att förvärva 100 procent av aktierna i företaget Coromatic. Coromatics hjälper kunderna att säkerställa datakommunikation och strömförsörjning till samhällskritiska anläggningar 24/7, genom att tillhandahålla tjänster och lösningar som levererar reservkraft och oavbruten strömförsörjning.

Företaget är Nordens ledande leverantör av verksamhetskritisk infrastruktur och levererar leveranssäkerhet för att skydda kritiska branscher som datahallar, transport, energi, kommunikation, sjukvård och myndigheter.

Coromatics kundlösning gör det möjligt för företag och organisationer att driva sin verksamhet utan avbrott och med rätt elkvalitet.

– Förvärvet av Coromatic ligger i linje med vår strategiska inriktning att bli det ledande företaget inom energilösningar. I en värld med artificiell intelligens, smarta hem- och fastigheter, kommer behovet av 100 procent tillförlitlig energiförsörjning, dygnet runt, att bara öka. Jag ser en stor utvecklingspotential för E.ON och Coromatic att gemensamt kunna dra nytta av denna trend, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Marknaden för verksamhetskritisk infrastruktur är en attraktiv marknad för E.ON. De senaste åren har efterfrågan på avbrottsfri kraft ökat på grund av digitaliseringen av samhällsviktiga tjänster och funktioner.

– Coromatic är just nu i en spännande tillväxtfas med ett tydligt fokus och driv. Som nya ägare till företaget vill vi skapa de bästa förutsättningarna för att företagets ledning och medarbetare kan fortsätta att uppfylla sina ambitiösa mål, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

– Coromatic har tillsammans med EQT blivit den nordiska ledaren tack vare geografisk expansion, att bygga kompetens samt att bredda vårt erbjudande till kunderna. Detta har gjort det möjligt för oss att hjälpa våra kunder bättre och snabbare. Vi ser nu fram emot att fortsätta vår ambitiösa tillväxtresa tillsammans med E.ON, med en djärv ambition att bli ledande på den decentraliserade energimarknaden i Europa. Vi ser detta som en idealisk lösning med en gemensam avsikt att säkra drift 24/7 genom energieffektiva lösningar och därmed förbättra människors liv, säger Erik Bertman, vd Coromatic.

Förvärvet ska godkännas av berörda myndigheter och förväntas avlutas under andra eller tredje kvartalet 2019.

SEB och Mannheimer Swartling är rådgivande åt E.ON i denna transaktion.



Källa: E.ON