Insamling av fotbollsutrustning på Energikicken


2019-05-20


Att ha råd med fotbollsutrustning är långt ifrån självklart för många göteborgsfamiljer. Under fotbollsturneringen Energikicken den 21-23 maj genomför därför Göteborgsenergi och Göteborgs Stadsmission en insamling, där de deltagande klasserna kan ta med till exempel fotbollsskor, benskydd och bollar som de själva inte längre behöver. De insamlade fotbollsprylarna tas sedan om och delas ut till barn som behöver.


– Barn växer fort. Ibland så fort att ett par fotbollsskor som passar på våren inte längre passar på hösten. Det finns familjer i Göteborg som inte har råd att köpa ny fotbollsutrustning till sina barn så ofta. Vissa har inte råd att köpa nytt överhuvudtaget, säger Eva Barron, samordnare för familjeaktiviteter på Göteborgs Stadsmission.
– Göteborgs Stadsmission möter många av dessa familjer varje vecka i olika verksamheter. Familjer vars pengar inte räcker ens till det mest nödvändiga som ordentliga vinterkläder till barnen eller mat på bordet hela månaden. Att köpa fotbollsskor finns inte med bland prioriteringarna.

Energikicken är en årlig fotbollsturnering för femteklassare i Göteborg som anordnas av Göteborg Energi och IFK Göteborg. Fokus är kamratskap, ha skoj och fair play. I år väntas 5000 barn att vara med.

– Att som barn inte kunna delta i fritidsaktiviteter på grund av fattigdom skapar ett socialt utanförskap. Vi vill tillsammans med Göteborgs Stadsmission försöka förändra, även i det lilla. Genom insamlingen under Energikicken vill vi ge fler barn chansen till delaktighet och gemenskap, säger Anette Myrheim, kommunikationschef på Göteborg Energi.


Klicka här för att läsa mer om Energikicken.



Källa: Göteborg Energi