Solenergiföretaget EnergiEngagemang öppnar kontor i Linköping


2019-06-07

\
Bild: EnergiEngagemang
"Även om Linköping idag är Sveriges bästa stad på solenergi, har vi bara sett början på den solcellsboom som är på väg" Mikael Forslund.

EnergiEngagemang fortsätter att expandera och öppnar nu kontor i Östergötland. Först på plats blir Mikael Forslund, som har lång erfarenhet i solcellsbranschen.

Solcellsbranschen växer över hela landet. EnergiEngagemang grundades 2012 och har idag kontor i Mälardalen, Göteborg och Skåne. Företaget har sedan 2017 ett ramavtal med Linköpings stift som har byggt ett flertal solcellsanläggningar och för att möta upp den stora efterfrågan är ett lokalkontor i Linköping det naturliga steget. 

– Jag har varit med i den utveckling som solcellsbranschen haft här i Linköping och ser en stor potential framöver och det tycker det är jätteroligt. Att företag som EnergiEngagemang etablerar sig här är ett tydligt tecken på det, säger Mikael Forslund.
– För även om Linköping idag är Sveriges bästa stad på solenergi, har vi bara sett början på den solcellsboom som är på väg. Trots, eller snarare tack vara att Linköping ligger så långt i framkant, bidrar det till att ännu fler vill investera i solenergi. En etablering av fler företag inom solcellbranschen skapar också fler arbetstillfällen i regionen.


Solenergi självklart för Linköpings Stift
Linköpings Stift ser solenergi som ett självklart val. De har satsat stort på solenergi och har ett nära samarbete med EnergiEngagemang sedan ett par år tillbaka. Bland annat har företaget varit med och satt solpaneler på församlingshemmet i centrala Linköping och Skäggetorps kyrka samt byggt solcellsparken ute vid Lilla Aska.

– Det vi hittills vi har gjort med Linköpings Stift är bara en uppvärmning. I ett nästa steg kommer vi tillsammans se över hur vi Stiftet kan ställa om till solenergi i en klart större skala än tidigare, säger Jonas Helander, försäljningschef på EnergiEngagemang.Källa: EnergiEngagemang