Instalco startar nytt elbolag i Malmö


2019-06-07

Joacim Ohrberg, Richard Tingström, Jonas Nilsson, Johannes Sörensen-Munkholm och Ulf.
Bild: Instalco
Joacim Ohrberg, Richard Tingström, Jonas Nilsson, Johannes Sörensen-Munkholm och Ulf.

Instalco startar ett nytt elbolag i Malmö – Insta EL i Syd AB. Bolaget ska främst arbeta med större elentreprenader i Skåne och multidisciplinära projekt tillsammans med andra Instalcobolag i regionen.

Insta-EL kommer att inrikta sig på el-, tele- och säkerhetsarbeten med tyngdpunkt på totalentreprenader och projekt i samverkan. Kunderna kommer att vara byggföretag och offentliga beställare för exempelvis skolor, vårdbyggnader, bostäder och kommersiella fastigheter.

– Insta-EL fyller en lucka inom Instalco för de riktigt stora projekten i Skåne. Nu kan vi leverera multidisciplinära installationer av el, VS och ventilation tillsammans med andra Instalcobolag som Rörläggaren och Bi-Vent, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig för Instalco Syd.

Vd på Insta-EL blir Jonas Nilsson som har 34 års erfarenhet från installationsbranschen. Tillsammans med fyra andra medarbetare som arbetat tillsammans under lång tid ska han bygga upp verksamheten och de första uppdragen är kontrakterade.

– Vi vill ligga i framkant med tekniska och ekonomiska lösningar för kunden genom att komma in i projekten i en tidig fas, säger Jonas Nilsson.

Insta- EL har sitt kontor i södra delarna av Malmö.



Källa: Instalco