Biond blir majoritetsägare i Sävsjö Biogas


2019-07-10

Biond vill fortsätta expandera verksamheten Sävsjö Biogas.
Bild: Olle Nordell
Biond vill fortsätta expandera verksamheten Sävsjö Biogas.

Biond, fd OX2 Bio, köper 90,5 procent av aktierna i Sävsjö Biogas av Vrigstad Fjärrvärme AB. Målet är att fortsätta expandera verksamheten.

Sedan september 2017 har Biond haft driftansvar för Sävsjö Biogas. Som majoritetsägare med 90,5 procent av aktierna öppnas nya möjligheter.

– Vi fortsätter vårt nära samarbete med lantbrukare i regionen och skapar bättre förutsättningar för att kunna expandera verksamheten och producera mer biogas. Vi kommer att teckna avtal med fler leverantörer och även börja hantera annat slags organiskt material. Detta är viktiga steg för att bättre kunna bidra till ett förnybart samhälle och en cirkulär ekonomi, säger Stefan Wennerström, vd Biond.

– Vi tror att den här lösningen blir gynnsam för alla parter och ser fram emot fortsatt samarbete, säger Johan Brogård, styrelseordförande Vrigstad Fjärrvärme.

Sävsjö Biogas är idag en samrötningsanläggning som producerar biogas och biogödsel, huvudsakligen av flytgödsel som hämtas ifrån lantbruk i Sävsjö med omnejd. Anläggningen består av två delar, en processanläggning för produktion av biogas till fordonsgaskvalité och en anläggning som komprimerar gasen för transport till tankställen. Produktionen omfattar i dagsläget ca 15 GWh biogas/år.



Källa: Biond