Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddare


2019-09-09

Bild: Circle K

I juni öppnades dörrarna till en helt ny station i Flädie längs E6:an, utanför Lund. Stationen är unik i sitt slag med ett stort fokus på klimatsmarta drivmedel, en högklassig matupplevelse och fler sittplatser. En av de stora nyheterna är att den blir den första stationen i Sverige att erbjuda snabbladdning under Circle K:s eget varumärke. De nya laddarna invigdes den 6 september.

– Vi vill vara det självklara valet längs vägen för Sveriges elbilister. Vi tror på elbilens framtid och vill underlätta för snabb och enkel laddning. Därför genomför vi nu en stor satsning på el. Vår ambition är att bli störst i Sverige, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K Sverige.


Stor satsning på snabbladdning
Circle K sätter i snabb takt upp snabbladdare på stationer runtom i landet. Utbyggnaden sker främst längs de stora huvudvägarna, för att göra det möjligt att resa med elbil även på långa sträckor, och runt de större städerna där huvudparten av elbilarna finns. Redan i slutet av 2019 räknar Circle K med att ha 120 snabbladdare, varav 75 supersnabbladdare, med grön el på cirka 50 stationer runt om i landet. Det kommer att göra Circle K till Sveriges största destination för snabbladdning.

På Circle K Flädie finns fyra laddstolpar, två snabbladdare med en effekt på 50 kW och två med en effekt på 150 kW. Hur lång tid det tar att ladda en elbil beror på flera faktorer, som till exempel bilbatteriets kapacitet och temperatur. Under goda förhållanden kan snabbladdaren ladda kompatibla elbilar från noll till 80% på cirka 25 minuter.

– Vi driver nu utvecklingen i vår bransch genom denna storsatsning på snabbladdning. Vi erbjuder sedan tidigare laddning genom våra samarbetspartners IONITY och Bee Charging Solutions. Nu tar vi nästa steg och lanserar egna laddare för att göra det enklare för våra kunder att göra mer hållbara val och underlätta övergången till eldrivna fordon, säger Eva Kimborn Heivert, VD på Circle K Sverige.


Norge är testlabb
Circle K är med och utvecklar marknaden för laddning av elbilar och har byggt upp ett testlabb för e-mobilitet i Norge där nya lösningar utvecklas och testas. De nya laddarna är ett resultat av det utvecklingsarbetet. Just nu utvecklas och testas laddare som ska kunna installeras i hemmet eller på arbetsplatsen. Detta är något som kommer kunna införas även i Sverige.

– Det är otroligt spännande att vi har etablerat ett team som under eget varumärke kan utveckla produkter och tjänster för elbilskunden. Nu testar vi i Norge och vi ser stor potential i att lansera dessa initiativ även på den svenska marknaden, säger Håkon Stiksrud, Senior Director E-Mobility Europa.



Källa: Circle K