Schneider Electric Sverige rekryterar nya chefer till affärsområdena Industry och Secure Power


2019-09-10

Jan Kaihoej & Christina Backlund.
Bild: Schneider Electric
Jan Kaihoej & Christina Backlund.

Schneider Electric får under hösten 2019 två nya affärsområdeschefer för Industry och Secure Power. Christina Backlund tar över rollen som Vice President Secure Power för Sverige samt Nordic Baltic, och Jan Kaihoej tar över rollen som Vice President Industry för Sverige samt Nordic Baltic Zone. Schneider Electrics svenska verksamhet har i dagsläget cirka 1 500 medarbetare på 46 kontor runt om i landet.

Schneider Electric, ett av världens ledande företag inom digital omvandling av energihantering och automatisering, får under hösten 2019 två nya chefer för affärsområdena Secure Power och Industry.


Christina Backlund tar över rollen som Vice President för Secure Power i zon Norden Baltikum
Christina tillträder den nya rollen på Schneider Electric den 7 oktober och kommer att ingå i såväl den svenska ledningsgruppen som ledningsgruppen för Nordic Baltic Zone samt även den europeiska ledningsgruppen för affärsområdet Secure Power. Närmast kommer Christina från Ericsson där hon för närvarande besitter rollen som VP Head of Commercial Management, Business Area Managed Services. Tidigare har Christina under längre tid verkat inom IBM, bland annat som säljchef och affärsområdesansvarig.


Jan Kaihoej tar över som Vice President för Industry i Sverige
Jan har arbetat inom Schneider Electric sedan 2014 och tillträdde rollen som Vice President för Industry i Sverige den 1 september. Jan har tidigare arbetat som Vice President för Nordic Baltic Zone, men axlar nu även rollen som Vice President för Industry i Sverige och ingår i den svenska ledningsgruppen.

Genom att kombinera ansvaret för Sverige med zonrollen är målsättningen för Schneider Electric att skapa en än mer effektiv, operativ och kundnära organisation.

– Vi är väldigt glada över våra nya rekryteringar och jag är övertygad om att dessa kommer att möjliggöra ett ännu starkare kundfokus och att vi på detta sätt än mer kan dra nytta av synergier mellan länderna i zonen, säger Charlie Timmermann, VD för Schneider Electric Sverige.



Källa: Schneider Electrics