Möbelfabrik drivs på lokalproducerad vindkraft


2019-10-23

Bild: Spaljisten

Bild: Spaljisten

Spaljisten är ett bolag som alltid har nästa generation i åtanke och därmed ett stort fokus på hållbara lösningar. Produktionen genomsyras av så miljövänliga alternativ som möjligt och genom ett nytt elavtal med Bixia, där företaget får sin elförsörjning från lokala vindkraftsproducenter, befästs hållbarhetsperspektivet ytterligare.

Samarbetet med Bixia innebär att motsvarigehten till Spaljistens totala elbehov produceras av vindkraft från tre olika kraftverk i närområdet: Karrydvind, Tångebo Kvarn och Linnérs Vindbruk AB. Bixia är länken mellan elkunden och producenten och löser den administrativa hanteringen. Elkunden, Spaljisten, får ett trovärdigt miljövärde i sitt eget varumärkesarbete och kraftproducenten ökar sina affärsmöjligheter.

 Hållbarhetsperspektivet är integrerat i vår vardag och går hand i hand med våra affärsstrategier. Vi vill att Spaljisten ska vara en bidragande och aktiv aktör i dessa frågor framåt, både för våra ägare, kunder, leverantörer, medarbetare och samhället i stort. Därför är det ett självklart val för oss att använda förnybar energi i vår produktion, säger Florim Mustafa, VD för Spaljisten AB om valet av Bixia som elleverantör. 

Spaljistens produktion består i huvudsak av folierade möbelfronter. Allt från enkla fronter till kompletta möbler där ommantling av hög klass är företagets specialitet. I framställandet av produkterna använder man i allra möjligaste mån lättare spånskivor och återvunnet material, vilket är exempel på Spaljistens strävan att minska miljöbelastningen. Framöver kommer man dessutom använda enbart närproducerad förnybar energi!

– Hållbarhetsfrågor innebär kontinuerliga förbättringar och i vår Strategi- och affärsplan 2025 är begreppet hållbarhet både ett kärnvärde och en affärsstrategi, varför de satsningar vi nu genomför och de val vi gör är viktiga, uttrycker Ermal Devce, hållbarhetschef på Spaljisten. 

Spaljisten arbetar aktivt för att vara en proaktiv partner inom tillverkning och för utveckling inom produktsegmentet. De lever efter sin vision; att vara en möbelfronttillverkare i världsklass med nästa generation i åtanke!  

– Spaljisten är en kund som ständigt arbetar med hållbarhet och miljö, därför känns det roligt att kunna leverera ett avtal som Bixia Nära Exklusiv, som rimmar med deras höga ambition inom hållbarhet, säger Fredrik Sternér, Bixia. 



Källa: Bixia