Tio föreningar kvar i kampen om 200 000 kronor


2019-12-02

Bild: Olle Melkerhed

Dansare, brottare, squashspelare, fäktare och gymnaster är några av finalisterna som tagit sig vidare i årets upplaga av Energichansen.
– Vi är jätteglada över det fantastiska engagemang som föreningarna visar, i år har vi fått in bidrag från totalt 22 föreningar, säger Therese Eriksson, kommunikationsstrateg vid Sundsvall Energi.
– Efter en juryöverläggning återstår nu tio föreningar som tillsammans tävlar om en sponsringspott på 200 000 kronor. Fördelningen av sponsringssumman överlåter vi till allmänheten genom en digital omröstning.


Finalomgången startar tisdagen den 3 december kl. 12.00 och alla som vill kan rösta på www.energichansen.se med upp till tre röster per dag. Röstningen pågår fram till och med tisdagen den 10 december kl. 12.00.

Tommy Naurin, före detta fotbollsspelare och numera lagledare och målvaktsinstruktör för GIF Sundsvall, är en av jurymedlemmarna för Energichansen.

– Att sitta med i juryn ger mig möjlighet att bidra till arbetet med utvecklingen av regionens härliga föreningsliv, säger Tommy. Eftersom jag större delen av mitt liv varit engagerad i idrottsföreningar på ett eller annat sätt så vet jag hur viktigt det är med både engagemang och ekonomi för att få en idrottsverksamhet att fungera väl. Därför värmer det extra mycket att få vara en del av Energichansen.

Den 10 december presenterats vinnarna samt sponsringsfördelningen på www.energichansen.se. I samband med det offentliggörs även ”Juryns val”, tre föreningar som vardera erhåller 10 000 kr.

Årets finalister i Energichansen:
Sundsvalls Fäktklubb, Kvartersteatern Sundsvall, Konståkningsklubben Sundsvall, Sundsvalls Makers, Sundsvalls Squashklubb, Sundsvalls Fältrittklubb, Judoklubb Sundsvall, Sundsvalls Brottningsklubb, Dancecrew Sundsvall, Gymnastikföreningen Astra



Fotnot:
Energichansen är en sponsringstävling på initiativ av Sundsvall Energi för att främja det lokala föreningslivet i regionen. Förutom Tommy består Energichansens jury av Elisabeth Leidinge (fotbollstränare och före detta målvakt i fotbollslandslaget), Anna-Karin Kammerling (före detta landslagssimmerska), Hansi Fellbrink (basist i Sundsvallsbandet Roulette och utbildad musikproducent) samt Anders Jonsson (VD Sundsvall Energi) och Kristina Svensson (administrativ chef Sundsvall Energi).




Källa: Sundsvall Energi