Storägaren investerar ytterligare 20 miljoner i Minesto i pågående företrädesemission


2019-12-09

Minestos största aktieägare BGA Invest har tecknat units för cirka 20 miljoner kronor i Minestos pågående företrädesemission, motsvarande drygt 23 procent av emissionens totala volym om cirka 86 miljoner kronor. Investeringen innebär att Minestos två storägare BGA Invest och Midroc New Technology under hösten 2019 har investerat sammanlagt 40 miljoner kronor i bolaget. 

– Det känns givetvis fantastiskt att ha detta stöd och engagemang från våra två största ägare. BGA Invest och Midroc New Technology har varit avgörande för Minestos utveckling genom åren och visar återigen deras tro på den potential som bolaget och produkten besitter, säger Minestos VD Martin Edlund.

BGA Invests teckning av units för cirka 20 miljoner kronor motsvarar den investering om 20 miljoner kronor som Midroc New Technology gjorde i Minesto i slutet av oktober jämte en internationell institutionell investerare i en riktad emission av identiska units som i den pågående företrädesemissionen.

För att ge befintliga aktieägare möjligheten att behålla sin relativa andel i Minesto avstår Midroc New Technology från att delta i företrädesemissionen och de teckningsrätter som tillfaller Midroc New Technology makuleras.

Företrädesemissionen i korthet:


Källa: Minesto