Vattenfall söker 200 nya IT-talanger inom digitalisering och innovation


2020-03-11

Vattenfall söker 200 personer till IT-enheten.
Bild: Vattenfall
Vattenfall söker 200 personer till IT-enheten.

<span><span>Anna Zolnowska, HR ansvarig på Vattenfalls IT-enhet.</span></span>
Bild: Vattenfall
Anna Zolnowska, HR ansvarig på Vattenfalls IT-enhet.

Fram till år 2022 kommer Vattenfall att anställa 200 nya personer till IT-verksamheten för att utveckla smarta och innovativa tjänster. Rekryteringfasen är igång och Vattenfall söker folk till ett tolv månader långt traineeprogram med start september 2020.

– Företag behöver se vad de själva kan göra för att bidra till minskade utsläpp och en mer effektiv energianvändning. Digitalisering kommer att spela en stor roll i energiomställningen och smarta IT-lösningar är en nödvändighet. Vårt fokus är att påskynda en automatisering och ta vara på de digitala möjligheterna, säger Anna Zolnowska, HR ansvarig på Vattenfalls IT-enhet.

Vattenfall har kontor för utveckling och implementering av digitala tjänster i Sverige, Nederländerna, Tyskland och Polen. Arbetsuppgifterna omfattar områdena; Big Data and Analytics, Internet of Things och New Software Solutions.

Vattenfall arbetar för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Bland annat genom att hjälpa partners och industrier att elektrifiera transporter och processer och därigenom ersätta fossila bränslen. Ett annat viktigt området är att hjälpa konsumenter att enkelt själv kunna göra skillnad.

– Kunderna förväntar sig att få omedelbar information, överblick av energianvändning och snabb återkoppling. Kundtjänst och kommunikation flyttar alltmer från call-center till smartphone-appar och internetbaserade lösningar. Vi ser ett stort kompetensskifte på sikt så Vattenfall vill hitta och anställa de bästa och de mest kompetenta inom IT, säger Anna Zolnowska, HR ansvarig på Vattenfalls IT-enhet.



Källa: Vattenfall