Eco Wave Power avslutar vågsimuleringstest av den helt integrerade konverteringsenheten


2020-03-16

<span><span><span><span><span><span>Testen och kalibreringen har genomförts av representanter från Siemens, EDF Renewables IL och Eco Wave Power.</span></span></span></span></span></span>
Bild: EWPG
Testen och kalibreringen har genomförts av representanter från Siemens, EDF Renewables IL och Eco Wave Power.

Onshore-utvecklaren av marin energi, Eco Wave Power (EWPG Holding AB) har framgångsrikt slutfört vågsimuleringstestningen av den helt integrerade EWP-omvandlingsenheten för sitt Jaffa Port-utvidgningsprojekt, som kommer att följas av installation av automatiseringssystem och kalibrering, vågförstärkning, flottörproduktion och full systemtransport till den slutliga implementeringsplatsen för installation och nätanslutning.

Utförda tester inkluderar justering och verifiering av kommunikationen mellan systemets elektriska delar, RPM-kontrolltester, energiproduktionsverifiering från tryckuppbyggnad i ackumulatorer och energiproduktionsverifiering via vågsimulering, i de olika generatorerna monterade i omvandlingsenheten för optimal prestanda.

Eco Wave Powers omvandlingsenheten är en integrerad del av Eco Wave Powers teknik. Omvandlingsenheten består av hydrauliska och elektriska delar, gemensamt integrerade, som ansvarar för att förvandla vågornas rörelse till tryck skapat i ackumulatorerna. Trycket används sedan för att rotera en hydraulmotor, som i sin tur roterar generatorn och överför ren el till nätet via en växelriktare.

Alla delar från generatorn och upp till nätanslutningspunkten har levererats och monterats av Siemens. Konstruktion, upphandling och utförande av elsystemet har gjorts i samordning med IEC (the Israeli Electric Company) och uppfyller alla nödvändiga standarder för att möjliggöra smidig anslutning till landets elnät.

Hela omvandlingsenheten (hydraulisk och elektrisk) har designats och monterats i en standard transportbehållare som ligger på land, precis som i ett traditionellt kraftverk. Den kompakta och bärbara designen möjliggör enkel och effektiv transport till platsen. Vidare kommer driften och underhållet att utföras fullt ut från landsidan, utan behov av dykare, marina fartyg, undervattensförtöjning, kablar och andra dyra marina installations-, drifts- och underhållsmetoder som är nödvändiga för offshore-lösningar.

Detta projekt, som genomförts i samarbete med EDF Renewables IL och medfinansiering av det israeliska energiministeriet, kommer att avsevärt uppgradera EWP-tekniken och minska skalningsriskerna i Eco Wave Powers kommersiella projekt.



Källa: EWPG