Eltel avyttrar det svenska affärsområdet Aviation & Security


2020-03-24

Eltel har tecknat ett avtal om att avyttra affärsområdet Aviation & Security till Luftfartsverket, LFV. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 17 miljoner euro. Affären förväntas slutföras under andra kvartalet 2020.

Transaktionen beräknas skapa en positiv kassaflödespåverkan på 17 miljoner euro och ha ett positivt resultat om cirka 6 miljoner euro på Group EBIT. Avyttringen villkoras av sedvanliga godkännanden.

LFV har gjort bedömningen att det som Eltels affärsområde Aviation & Security levererar bör bedrivas i LFVs egen regi. Det utifrån en förändrad omvärldsbild, ny säkerhetsskyddslag, det återupptagna totalförsvaret och LFVs sourcingstrategi.

– Vi har under åren utvecklat Aviation & Security i Sverige på ett framgångsrikt sätt. Eftersom LFV är Eltels största kund inom affärsområdet Aviation & Security är en avyttring av hela affärsområdet den bästa och mest effektiva lösningen för alla involverade, inklusive medarbetare, kunder och andra intressenter, säger Casimir Lindholm, VD och koncernchef för Eltel.

Aviation & Security hade under 2019 cirka 200 medarbetare och omsatte cirka 28 miljoner euro.



Källa: Eltel