Instalco i samverkansuppdrag med Skanska och Castellum vid kontorsbygge i Malmö


2020-04-08

Instalco installerar åt Skanska Castellum och EON i Malmö (bilden är en illustration).
Bild: Castellum/E.ON
Instalco installerar åt Skanska Castellum och EON i Malmö (bilden är en illustration).

Instalcos bolag Bi-Vent och Sprinklerbolaget Syd har fått i uppdrag av Skanska och Castellum att utföra heltäckande installationer av ventilation och sprinkler vid bygget av E.ON:s nya nordiska huvudkontor i Malmö.

Instalcobolagen ska göra arbeten för ett uppskattat ordervärde av cirka 83 miljoner.

Det nya kontorshuset på 36 000 kvadratmeter ska byggas i direkt anslutning till Malmö centralstation i den nya stadsdelen Nyhamnen. Huset som blir åtta våningar högt ska bli ett nytt riktmärke i Malmös arkitektur. På taket av huset ska det byggas utomhusarbetsplatser, utomhusgym, restaurang, trädgård och solcellsanläggningar.

– Vi blev tidigt utvalda att ta fram ett anbud till Skanska med förutsättningarna att skapa en tight grupp med god erfarenhet från tidigare samarbeten. På så sätt kunde vi också snabbt komma igång med projektering och planering. För Bi-Vent är den här ventilationsentreprenaden den hittills största för företaget, säger Tomas Engström, vd för Bi-Vent.

– Det här är ett stort och viktigt projekt för oss och det är Instalcos långvariga samarbete med Skanska som ligger till grund för att vara med i det här prestigeprojektet. Samverkansformen ger oss stora möjligheter att på ett tidigt stadium föreslå och genomföra kostnadseffektiva och hållbara lösningar i den nya kontorsbyggnaden, säger Thomas Hyllén Olsson, vd för Sprinklerbolaget Syd.

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2020 och huset ska stå färdigt för inflyttning under första kvartalet 2023.



Källa: Instalco