Solenenergiutbildningen får Tintin att se ljust på framtiden


2020-06-04

Studenten står för dörren utan sedvanliga studentskivor och utspring. Känslan om ”en ljusnande framtid” uteblir för många av Sveriges avgångsstudenter till följd av Coronapandemin. Men i Nynäshamns kommun gror hoppet, här finns möjligheten till en ljusnande framtid genom den nya YH-utbildningen Solenergitekniker som startar i höst.

Solenergitekniker är ett framtidsyrke där efterfrågan på utbildad personal är stor. Utbildningen i Nynäshamn är den enda i sitt slag i Stockholmsregionen. Här har studenterna möjlighet att göra skillnad både för sig själva, för samhället och för miljön i stort. 

En av årets sökande heter Tintin Schultz.
– Jag bor i Nynäshamn och vill förändra min livssituation och trygga framtiden för mig och min lilla dotter. Just nu pluggar jag upp mina gymnasiebetyg för att kunna söka mig vidare. Det som fick mig att söka till solenergitekniker är dels för att jag tycker det är roligt med teknik, ger en bra ingångslön och för att företagen “ropar” efter utbildad personal. Att samtidigt få arbeta i en miljövänlig bransch och att kunna efterlämna en bättre framtid till kommande generationer är ju ett stort plus. Det känns bra i magen framför allt för mig som mamma. 

Martine Prinselaar är ansvarig utbildningsledare för utbildningen ”Solenergitekniker” på Campus Nynäshamn och är sprudlande glad över att utbildningen nu startas. Inte bara över de ljusa framtidsprognoserna rent allmänt för solceller, med en explosionsartad utveckling av solenergi. Utan också för möjligheten att lokalt erbjuda en utbildning som leder till jobb.

– Det känns fantastiskt att i dessa märkliga tider vara utbildningsledare för en utbildning som på riktigt leder till jobb. Dessutom kan de studerande vara med och förändra världen till det bättre, hållbar energi ger oanade möjligheter. Framtidsutsikterna ger ett svindlande perspektiv, säger Martine Prinselaar.


Om utbildningen
Sista ansökningsdag 14 juni, utbildningsstart 20 augusti, heltidsstudier

Campus Nynäshamn är ett lärcentrum i centrala Nynäshamn som bedriver vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning samt högre utbildning. Verksamheten är en del av Nynäshamns Kommun.



Källa: Nynäshamns kommun